This post is also available in: English

Foo Fighters staan op 19 augustus op Belfast Vital Festival. Dit festival vindt de dag na Pukkelpop en Lowlands plaats. Ook Sziget en Reading + Leeds maken kans op de komst van de band.

De kans dat de heren van te voren deze festivals in België of Nederland bezoeken wordt hiermee een stuk groter. De band liet eerder al weten naar Europese en Amerikaanse festivals te gaan in 2019.

Lowlands en Pukkelpop zijn niet de enige festivals die prima in het schema lijken te passen. De week vóór de aangekondigde show vindt Sziget plaats en de week erna Reading en Leeds. Twee dagen na Belfast Vital treden ze op in Dublin. Vorig jaar stonden ze onder andere op Pinkpop.

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een rockband uit Seattle. De band is in 1994 opgericht door Dave Grohl, nadat Nirvana ophield te bestaan door de dood van Kurt Cobain. In 1995 kwam het gelijknamige debuutalbum van de band uit, waarmee ze al snel groot werden. De grote doorbraak kwam echter in 1997, met de release van The Colour and the Shape. Op dit album stonden onder andere nummers als ‘Monkey Wrench’, ‘My Hero’ en publieksfavoriet ‘Everlong’. Sindsdien is Foo Fighters één van de grootste rockbands van de wereld, met inmiddels negen studioalbums op zak. Daarnaast heeft de band met Dave Grohl één van de meest charismatische frontmannen, die menig festival al wist af te breken.

Belfast Vital Festival 2019

Pohoda Festival 2018
Photo: Ruben den Boer / Festileaks

Belfast Vital is een Noord-Iers festival dat plaatsvindt in de hoofdstad Belfast. Het festival is over meerdere dagen uitgesmeerd, wat betekent dat je voor elke dag een los ticket koopt. Vorig jaar waren onder andere Martin Garrix en Zara Larsson van de partij. Volgende zomer staan Foo Fighters op 19 augustus op het podium. Tickets voor deze dag gaan 23 november in de verkoop. Meer informatie over het festival vind je op de Facebookpagina.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.