Hello Festival 2019 strikt Lenny Kravitz en meer

3122
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz is de eerste headliner voor het Hello Festival in Emmen (voorheen bekend als Retropop). Het festival vindt plaats in het Pinksterweekend van 2019, op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni.

Het festival in Drenthe kondigt zojuist de eerste namen op het affiche aan. Naast Lenny Kravitz zijn ook Golden Earring, DeWolff, Daredevils en Daniël Lohues & Band op het tweedaagse festival te zien. De kans op een headlineshow van Lenny Kravitz op Pinkpop lijkt hierdoor toe te nemen, al kunnen we de zaterdag afschrijven.

De kaartverkoop voor Hello Festival is al gestart. De 4.000 Early Bird tickets gaan voor €85,50 (normaal €108,-) over de toonbank, een dagticket kost €61,50. Daarnaast zijn campingtickets verkrijgbaar vanaf €37,50.

Lenny Kravitz

Lenny Krevitz
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz ken je waarschijnlijk wel van zijn monsterhits ‘Are You Gonna Go My Way’, ‘Fly Away’ en ‘Always on the Run’. De Amerikaanse zanger is al sinds 1988 actief in de muziekindustrie. Sinds zijn debuutalbum Let Love Rule heeft hij nog tien andere albums uitgebracht. Het meest recente album, Raise Vibration, ligt sinds enkele dagen in de schappen. Naast zanger is Kravitz ook acteur. Hij speelde onder andere in de Oscar-winnende film ‘Precious’ (2009) en in deel één en twee van ‘The Hunger Games’ (2012 & 2013). Afgelopen zomer tourde de zanger nog door Europa, waarbij hij geen festivals in de Benelux aandeed. Wel kwam hij naar de Ziggo Dome en het Sportpaleis.

Hello Festival

RetroPop 2018
Foto: Irene Schelwald / Festileaks

In 2019 vindt voor de eerste keer het Hello Festival plaats, op 8 en 9 juni in Emmen. Met Lenny Kravitz als eerste headliner heeft de lineup een sterke aftrap. We kennen het festival wel al langer onder de naam Retropop. Het festival kampte met problemen rondom de naam ‘Retropop’, vanwege het woord ‘Retro’. Bands als Madness en Duran Duran geven aan een afkeer tegen de term te hebben. Hierdoor waren ze moeilijk te strikken voor het festival. De kaartverkoop voor het festival is inmiddels begonnen.

Avatar
Communicatiestudent aan de Fontys Economische Hogenschool te Tilburg. Draait alles van Rolling Stones, Art Blakey en The Beach Boys tot aan Motorhead, Sleep en Darkthrone.