Mad Cool 2019 bevestigt komst Vampire Weekend

Vampire Weekend

De organisatie van Mad Cool blijft strooien met nieuwe namen. Nadat het festival eerder de komst van The Cure, The National en The 1975 bekendmaakte is het nu de beurt aan Vampire Weekend.

Het Spaanse festival is op weg om opnieuw een affiche van formaat de presenteren aan het publiek. Net als bij de vorige bekendmakingen hintte het festival op Facebook al naar de nieuwe naam. Oplettende festivalgangers haalden als antwoord ‘2006’ uit de gedeelde puzzel. Onder andere Bon Iver, Vampire Weekend, Fleet Foxes en Beirut kennen hun ontstaan in dat jaar. Uiteindelijk heeft Mad Cool de heren van Vampire Weekend weten te strikken voor een optreden in de Spaanse hoofdstad.

Vampire Weekend

Ken je de heren niet bij naam, dan ken je ongetwijfeld hun grootste hit ‘A-Punk’. Vampire Weekend ontstaat in 2006 in New York en in 2008 brengen ze hun eerste album Vampire Weekend uit. De afgelopen jaren was men vooral met solo-projecten bezig, maar een opvolger van hun in 2013 verschenen Modern Vampire of the City lijkt er nu toch echt aan te komen. Dat gaat in ieder geval gepaard met een optreden op Mad Cool Festival. Maken ze ook de oversteek naar Nederland en België?

Mad Cool 2019

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Volgend jaar vindt de vierde editie van Mad Cool festival plaats, van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Met The National, The 1975 en The Cure zijn de eerste namen op het affiche een feit. Vorig jaar gaven onder andere Pearl Jam, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Jack White en Tame Impala optredens in de Spaanse hoofdstad. Voor meer informatie over het festival en tickets kun je terecht op de officiële site. Benieuwd naar hoe het vorig jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2025

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 9-13 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam