Red Hot Chili Peppers bevestigen tour in Oceanië

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

De heren van Red Hot Chili Peppers kondigden vandaag hun eerstvolgende tour aan. Begin 2019 zijn zij op verscheidene locaties in zowel Australië als Nieuw-Zeeland te zien. 

Goed nieuws dus voor de RHCP fans! Afgelopen zomer deden de Zuid-Amerikaanse rockers helaas geen nabijgelegen festivals aan. In plaats daarvan waren zij wel te zien in onder andere Argentinië, Brazilië en Chili. Voor wie het geld (of de tijd) niet had om af te reizen naar deze verre oorden, doet deze aankondiging een sprankje hoop ontstaan. Europese festivals passen namelijk nog prima in het tour festival van de band.  Met de recente bekendmaking dat de heren binnen korte tijd weer de studio induiken voor een nieuw album, werd de hoop op een bijbehorende tour reeds aangewakkerd. Met deze aankondiging lijkt dit vooruitzicht echter steeds waarschijnlijker te worden.

Met de komst van een nieuw album, is de kans natuurlijk groot dat er tijdens de tour ook nieuw materiaal vertoond zal worden. Het zou natuurlijk al helemaal prachtig zijn, als ook wij hier op de festivalweide live van kunnen genieten. Duimen dus!

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Red Hot Chili Peppers is een band die eigenlijk geen introductie behoeft. Met tal van hits als ‘Californication’, ‘Under the Bridge’, ‘Otherside’ en ‘Snow (Hey Oh)’ in het repertoire, kent iedereen wel iets uit hun oeuvre. Het laatste album van de band stamt uit 2016, maar er is een opvolger op komst. Dit wordt het derde album met gitarist Josh Klinghoffer, die in 2011 John Frusciante verving.

De band was in 2016 voor het laatst op Nederlandse grond te bewonderen. Toen werden Pinkpop en de Ziggo Dome plat gespeeld. Ook Rock Werchter en Reading/Leeds konden op een knallend optreden rekenen. Dat de Peppers nog altijd een fantastische liveband is bleek uit het behalen van de 4e plek in de Festivalacts Top 100.