Advertisement

Rockavaria 2019 gaat niet door

De organisatie van Rockavaria 2019 komt vandaag met vervelend nieuws. Het evenement gaat volgend jaar niet door, vanwege werkzaamheden op de locatie. 

Dit bericht is de vinden op de Facebook-pagina van het rockfestival. Het gebruikelijke festivalterrein is niet beschikbaar door werkzaamheden rond de Glyptothek, een museum voor antieke Griekse en Romeinse beelden. Het tweede podium van Rockavaria is hierdoor niet inzetbaar. De organisatie ziet geen andere optie dan het evenement af te gelasten, omdat er geen andere locatie beschikbaar is.

Het Duitse festival kent een grillig bestaan. Na twee succesvolle edities in 2015 en 2016 besloot de organisatie in 2017 het festival te annuleren, omdat het aanbod geschikte bands dat jaar te klein was. In 2018 kregen de Duitsers wel weer een prachtige line-up rond, maar vandaag is dus duidelijk geworden dat 2019 niet doorgaat.

Rockavaria 2019

Het Duitse rockfestival Rockavaria vindt normaal gesproken plaats in München. In 2019 gaat het evenement niet door vanwege werkzaamheden aan de Glyptothek, dicht bij het tweede podium. In eerdere edities deden onder andere Iron Maiden, Metallica, Kiss, Muse en Die Toten Hosen het Duitse festival aan.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel