Wat we nooit meer vergeten van Pukkelpop 2018

Pukkelpop 2018
Photo: Pukkelpop

Pukkelpop 2018 mocht pronken met headliners als Arcade Fire en Kendrick Lamar, zag wervelende shows van Oscar And The Wolf en The War On Drugs en wist haar bezoekers ook buiten het podium te verwennen. Dit is wat we nooit meer vergeten van de afgelopen editie.

1. De Food Wood

De Food Wood zorgde er bijna op eigen houtje voor dat Pukkelpop 2018 de vijfde plaats behaalde voor de Festileaks Award voor ‘Beste Eten & Drinken’. We hebben de lofzang al een paar keer gedaan, maar we pakken nog eens de kernpunten mee: meer dan twintig foodtrucks, veel variatie en niet duurder dan op de rest van het terrein.

2. Eindeloze polonaise bij Willy Sommers


Rockster Daan, gitarist Mauro Pawlowski, Songfestivalkandidate Sennek en Callboy Rik Verheye brachten zaterdagmiddag de Marquee al in beweging, maar de tent barstte pas echt uit haar voegen toen charmeheld Willy Sommers het podium op kwam. Onder begeleiding van een fanfare zorgde hij voor een volksfeest en een polonaise tot buiten de Marquee.

3. Rocking all night long in de Castello

Wie dansend de nacht in wil kan op Pukkelpop al jaren terecht in de Boiler Room, waar de beats blijven bonken tot in de vroege uurtjes. Dit jaar kregen de bezoekers weer eens een alternatief voorgeschoteld met snoeiharde gitaren: Underground. In de Castello draaiden de dj’s meebrullers van Arctic Monkeys, The Strokes en David Bowie. Dj’s van dienst waren Stijn Van de Voorde, Bram Willens, Goe Vur In Den Otto en Eppo Janssens.

4. Het einde van je stoflong

De hitte en de droogte lieten hun sporen na op de festivalterreinen van Europa. Grasvelden werden dorre, stoffige weiden en bij sommige festivals, zoals Dour, konden bezoekers een week later nog steeds festivalstof ophoesten. Pukkelpop had, misschien zonder het te beseffen, een oplossing voor het probleem. Een houten wandelpad van meer dan 500 meter bracht bezoekers van de Dance Hall naar de Main Stage en zorgde ervoor dat er geen enorme stofwolk boven het terrein hing.

5. De oplossing voor eindeloze rijen aan de ingang?

Sinds dit jaar is de ticketcontrole en de bandjescontrole opgesplitst. Eerst moeten de bezoekers hun bandje ophalen om daarna de baan over te steken naar de ingang van het terrein. Een maatregel die voor kortere rijen moet zorgen. Het kan waarschijnlijk in theorie heel goed werken, maar dit jaar werd de praktijk nog gehinderd door de extreem uitgebreide controles aan de ingang.

6. Twee keer Charlotte De Witte

Travis Scott moest enkele dagen voor Pukkelpop afzeggen en zo werd Oscar And The Wolf plots de enige headliner van vrijdag. Chokri ving het op door queen of the beats Charlotte De Witte het hoofdpodium te laten afsluiten. Haar tweede optreden op het festival, want een dag eerder stond ze al in de Boiler Room.

Pukkelpop 2019

De 34e editie van het populaire festival in het Belgische Kiewit gaat plaatsvinden van 15 tot en met 18 augustus 2019. Het festival kent 10 podia, ruim 200 artiesten en een fantastische festivalweide. Afgelopen editie waren onder andere Kendrick Lamar, Arcade Fire, N.E.R.D, Dua Lipa en Imagine Dragons in Kiewit te bewonderen. Check ons festivalrapport voor een sfeerimpressie! Voor meer informatie bezoek je de website.