Bergenfest 2019 strikt Patti Smith en meer

Patti Smith
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Bergenfest 2019 heeft vandaag onder meer Patti Smith aan de line-up toegevoegd. Best Kept Secret vindt een paar dagen eerder plaats.

Het festival kondigt ook de komst van Clean Bandit en Lewis Capaldi aan. Deze artiesten zijn dus ook kanshebbers voor een optreden op Best Kept Secret. Het is voor Clean Bandit de eerste bevestiging voor een Europees festival.

Het Scandinavische festival bevestigde eerder ook al de komst van onder andere Bon Iver. Daarnaast vallen ook Madrugada en Tom Walker te bewonderen op het festival.

Patti Smith

Patti Smith
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Patti Smith is een Amerikaanse singer-songwriter en dichteres. Ze wordt beschouwd als een van de grondleggers van het punkrockgenre. Haar bijnaam is daarom ook niet voor niets “The Godmother of Punk”. Patti’s bekendste nummer heet ”Because the Night”, wat ze samen met Bruce Springsteen schreef. Haar laaste album ”Banga” dateert inmiddels van 2012. De zangeres was vorig jaar nog te bewonderen op Lowlands.

Bergenfest 2019

Bergenfest 2019 vindt plaats van 12 tot en met 15 juni 2019 in Bergen. Het Noorse festival heeft met de bevestiging van Bon Iver alvast een mooie headliner weten binnen te hengelen. Tickets voor het festival zijn al in de verkoop. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.