De afgelopen week zat bomvol festivalnieuws. Een van de hoogtepunten was de nieuwe namen voor Down The Rabbit Hole. Daarbij zat publiekslieveling Editors, die nu voor het derde jaar op rij op een Nederlands festival staat. Dat ze een graag geziene gast zijn, mag niemand verbazen. Om dat nog even te bewijzen, hebben we deze week voor jullie Editors op Pinkpop 2018.

Editors’ laatste album Violence uit 2018 kwam in meerdere landen de top 10 binnen en ook singles als ‘Magazine’ en het titelnummer ‘Violence’ deden het goed in de hitlijsten. Tijdens het optreden komen ook genoeg nummers van het nieuwe album aan bod. De set begint met het ingetogen ‘Cold’, gevolgd door het intensere ‘Hallelujah (So Low)’. De band eindigt met ‘Magazine’. Maar ook voor fans van het oudere werk is er genoeg te beleven. Zo komen natuurlijk ‘Papillon’ en ‘Munich’ nog voorbij en ontbreekt ‘A Ton Of Love’ ook niet. Maar de hits zijn niet het enige wat dit een lekker concert maakt. Tom Smiths performance is weer smetteloos en het publiek heeft er veel zin in. Dus schud de kou van je af en verwarm je aan de warme klanken van Editors.

Editors

Photo: Rahi Rezvani

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste Editors album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Dertien jaar en zes albums later is de Britse band niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. Met de tour rond hun zesde en meest recente studioalbum Violence kun je al zien in Antwerpen en Amsterdam.In 2019 kunnen we ze aanschouwen op Down The Rabbit Hole, waarmee ze al drie jaar achter elkaar op Nederlandse Festivals te zien zijn.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.