Het beste van week 50: Geen vierde dag voor Pinkpop, eerste namen voor Down The Rabbit Hole en meer

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

Wie de afgelopen dagen het festivalnieuws op de voet heeft gevolgd is het ongetwijfeld met ons eens: het was ons een weekje wel. Om deze reden zetten we de belangrijkste nieuwtjes op een rijtje. Dit is het beste van week 50!

1. Thom Yorke, Underworld, Editors en meer naar Down The Rabbit Hole 2019

De stilte rondom de zesde editie van de Rabbit Hole is eindelijk tot een eind gekomen. Zo maakt het festival onder meer Editors, Underworl, Thom Yorke, Foals, Vampire Weekend, Skepta en The Roots bekend. Hiermee staan de eerste 28 namen genoteerd, wat aardig in lijn valt met jullie wensen!

2. Pinkpop krijgt vergunning voor vierde festivaldag in 2019

De gemeente Landgraaf heeft op 12 december het voornemen voor “het éénmalig uitbreiden van Pinkpop met één dag en het verlengen van de eindtijd van één dag” goedgekeurd. Echter maakt het festival hier geen gebruik van. Een medewerker van het festival laat aan 1Limburg weten dat er geen vierde dag komt doordat er geen geschikte headliner beschikbaar is. 

3. Kraftwerk sluit zaterdag Best Kept Secret 2019 af

De tweede headliner voor Best Kept Secret 2019 is een feit. Kraftwerk sluit de zaterdag van het festival af. En in stijl. Zo belooft het een audiovisueel spektakel te worden, waarvoor de groep 25.000 3D-brillen meeneemt. Naast Kraftwerk 3D zijn ook Mac DeMarco en Cigarettes After Sex op de zaterdag te bewonderen.

4. Neil Young en Bob Dylan niet naar British Summer Time 2019, wél naar Hyde Park

In een bericht op zijn website maakt Neil Young bekend dat de optredens in andere vorm doorgaan. Volgens een artikel in The Guardian heeft Young grote problemen met Barclaycard, hoofdsponsor van British Summer Time 2019. Dit heeft er dus in geresulteerd dat de optredens op 12 juli zelfstandig worden doorgezet.

5. Nieuwe namen Paaspop 2019 met onder andere White Lies en Novastar

De organisatie van Paaspop komt opnieuw met een lading nieuwe namen. Onder andere White Lies en Novastar zijn aan het affiche toegevoegd. Hiermee hebben deze artiesten de eerste festivalshow van 2019 op de planning. Eerder werden ook Passenger, Oscar and the Wolf, Clean Bandit en Dropkick Murphys aangekondigd.

6. P!nk kondigt extra Nederlandse show in 2019 aan

Wie eerder geen kaartje wist te scoren, krijgt toch nog een kans. Naast de Johan Cruiff ArenA heeft P!nk nu ook een optreden gepland staan op het Malieveld in Den Haag. Het optreden staat gepland voor 11 augustus. Daarnaast gaan tickets op donderdag 20 december in de verkoop, om 10:00 uur precies bij Ticketmaster.

7. Welcome To The Village 2019 trapt af met Thomas Azier en meer

Het heeft even geduurd, maar ook Welcome To The Village heeft de eerste namen voor 2019 bekend gemaakt. De organisatie bevestigd onder andere de komst van Thomas Azier, die na het cancelen van zijn optreden vorig jaar nog wat waar te maken had. Ook de komst van Husky Loops, Raketkanon en Soft Moon zijn bevestigd.

8. Winnaar Nu of Nooit: Mt. Atlas opent Pinkpop 2019

Precies een week geleden ging de Limburgse vriendengroep Mt. Atlas naar huis met goud. De band mag als winnaar van de ‘Nu of Nooit’-competitie de 50e editie van het festival openen. De vijf vrienden maken nu vooral stoner, grunge en garage-rock muziek.

9. Level 42 naar Bospop 2019

Ook voor Bospop 2019 is de kogel door de kerk. Niemand minder dan de Britten van Level 42 reizen komende zomer af naar Weert. Dit laat de band zelf weten in hun Facebook evenementenagenda. Inmiddels heeft Bospop zelf ook de komst van de artiesten bevestigd en laat ook weten op woensdag 19 december met een officiële aankondiging te komen.

10. Robert Plant rond Pinkpop naar het Noorse Bergenfest 2019

Niet Led Zeppelin, maar leadzanger Robert Plant en zijn Sensational Space Shifters toeren aankomende zomer door Europa. De artiest is momenteel alleen aangekondigd voor het Noorse Bergenfest, maar door de data waarop het festival plaatsvindt een mogelijke kanshebber voor Pinkpop 2019.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.