Advertisement

Knotfest 2019 verwelkomt Rob Zombie en meer

Slipknot maakt bekend dat onder meer Rob Zombie en Papa Roach het podium met hen zullen delen op hun eigen festival, Knotfest 2019. Het evenement vindt een dag voor Hellfest plaats.

Deze editie van Knotfest wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatie van het Franse metalfestival Hellfest. De volgende acts verzorgen de pre-party:

  • Slipknot
  • Rob Zombie
  • Papa Roach
  • Ministry
  • Sick Of It All
  • Sabaton
  • Amon Amarth
  • Powerwolf
  • Behemoth
  • Amaranthe

Het festival staat geheel op zichzelf. Als je erbij wilt zijn, zul je dus een apart ticket moeten kopen voor deze Slipknot-dag. Vanaf 7 december 14:00 uur is dit mogelijk via deze ticketpagina voor de prijs van € 66,60. Het is voor de aanschaf van een toegangsbewijs niet noodzakelijk dat je tevens kaarten voor Hellfest bezit.

Rob Zombie

Rob Zombie is de artiestennaam van Robert Bartleh Cummings. Sinds 1986 is de Amerikaan actief in de muziekwereld: in dat jaar richtte hij de band White Zombie op. In 1996 ging de zanger solo verder. Vanaf dat moment heeft Rob Zombie zeven studioalbums uitgebracht. Het meest recente The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser stamt uit 2016. Duistere hits als ‘Dragula’, ‘Living Dead Girl’ en ‘Superbeast’ zijn fraaie producten van deze periode. Voor Rob Zombie staan er vooralsnog slechts twee Europese festivals op de kalender: Nova Rock en Knotfest.

Knotfest 2019

Knotfest is een festival, dat sinds 2012 wordt georganiseerd door de Amerikaanse heavymetalband Slipknot. Het vindt meestal rond een ander groot evenement plaats en in 2019 is dat het Franse Hellfest. De datum is donderdag 20 juni, terwijl Hellfest van 21 tot en met 23 juni duurt. Naast Slipknot staan onder andere Rob Zombie en Papa Roach op de planken. Je kunt vanaf 7 december 10:00 uur via deze ticketpagina kaarten scoren voor € 66,60 en voor meer informatie kun je terecht op de festivalwebsite.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel