This post is also available in: English

Foo Fighters plaatst op zijn Facebookpagina een poster van de Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside 2019. Hierop zijn acts te zien die de organisatie in de eerdere aankondiging van vandaag niet heeft bevestigd. Onder andere Bloc Party en Wolf Alice maken deel uit van deze leak. 

De volgende acts zijn niet officieel door de organisatie bekendgemaakt, maar zijn wel verklapt door Foo Fighters:

  • Bloc Party
  • Wolf Alice
  • Alan Walker
  • You Me At Six
  • Aurora
  • Elle King
  • Middle Kids
  • Sookee

Hieronder zie je de Facebookpost van de Foo Fighters. Let op, dit is dus niet de officiële poster van de festivals.

Bloc Party

Bloc Party is een Britse indie-rockgroep, die in 2002 werd opgericht onder de naam The Angel Range. Vanaf september 2003 is de naam Bloc Party een feit. De band heeft sindsdien vijf studioalbums voortgebracht, waarvan het meest recente Hymns dateert uit 2016. Afgelopen jaar deed de groep rondom zanger Kele Rowland Okereke een tour, waarin de debuutplaat Silent Alarm integraal werd uitgevoerd. Deze langspeler bevat hits als ‘Helicopter’, ‘Banquet’, ‘This Modern Love’ en ‘So Here We Are’, en ook AFAS Live had het voorrecht de vruchten van de viering van dit succesalbum te mogen plukken. De optredens op Hurricane en Soutshide zouden de eerste Europese festivalshows zijn van de Engelsen in 2019.

Hurricane & Southside 2019

Photo: Christoph Eisenmenger (Hurricane 2018)

Hurricane 2019 vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Scheessel te Duitsland. Southside 2019 wordt in datzelfde weekend gehouden in Neuhausen. Beide festivals hebben met Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure en Die Toten Hosen de headliners voor 2019 al bekendgemaakt en ook Tame Impala en Macklemore staan op de Duitse planken. Het is nog even afwachten of de leak met onder meer Bloc Party juist blijkt te zijn. In 2018 waren onder andere Arctic Monkeys, Arcade Fire en Franz Ferdinand nog op de affiches te vinden.

De early bird tickets zijn al uitverkocht, maar de reguliere tickets zijn inmiddels in de verkoop gegaan, welke te bemachtigen zijn voor de prijs van € 179,-. Voor meer informatie over de ticketverkoop kun je de websites van Hurricane en van Southside raadplegen.

 

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.