Line-up Eurosonic Noorderslag 2019 compleet met Jett Rebel en meer

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Naast Jett Rebel zijn er nog 7 andere namen voor Eurosonic en maar liefst 12 voor Noorderslag bevestigd. Hiermee is de line-up voor Eurosonic Noorderslag 2019 compleet. 

De organisatie van het festival waant zich in heuse Sinterklaassferen en lijkt wel met bekendmakingen te strooien. Met de hieronder opgesomde acts is het affiche dan eindelijk compleet, een zestal weken voor de aftrap van het festival. Van de in totaal 20  nieuwe artiesten, komen er maar liefst 18 van eigen bodem. Naast Jett Rebel betreedt bijvoorbeeld ook Douwe Bob het podium in Groningen. Deze namen voegen zich bij de 290 reeds bekendgemaakte acts. Nieuwsgierig geworden? Voor de volledige line-up kijk je hier.

  • Eurosonic: Douwe Bob (NL), Inge van Calkar (NL), Jebroer 4 Life (NL), Jett Rebel (NL), Juicy (BE), Jungle By Night (NL), Michelle David & The Gospel Sessions (NL) en Æ MAK (IE)
  • Noorderslag: Amy Root (NL), Ares (NL), Dave Budha (NL), FATA BOOM (NL), For I Am King (NL), Idaly (NL), Jacin Trill (NL), Judy Blank (NL), Kubilay Kaya (NL), Quessswho (NL), Sam Feldt Live (NL) en Ten Times A Million (NL)

Jett Rebel

Jett Rebel is een van de meest kleurrijke personen in de Nederlandse muziekwereld. Na een jaar met diverse tournees in het buitenland is hij terug met een nieuwe single en de bijbehorende, vermakelijke video ‘Amy’. In 2014 bracht hij zijn eerste EP uit en daarna is zijn carrière als een speer gegaan. Zo bracht hij tussen 2016 en 2017 maar liefst drie albums uit, kreeg hij zijn eigen museum in Groningen en gaf hij zijn grootste show tot nu toe in Ahoy. Tijdens die show speelde Jett Rebel een drie en een half uur durende show waarin al zijn albums aan bod kwamen. Ook op festivals is de geboren Hagenees een graag geziene gast. Zo was hij in 2016 de surprise act van Lowlands met een verrassingsoptreden in de India.

Eurosonic Noorderslag 2019

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 t/m 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent en de focus ligt dit jaar op bands uit Tsjechië en Slowakije. Op de editie van 2018 waren onder andere Afterpartees, My Baby, YUNGBLUD en Haevn te zien.

Jaarlijks worden tijdens het festival de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs is voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Deze prijs ging vorig jaar naar Kensington. De European Festival Awards zijn voor de beste festivals van Europa. Afgelopen editie gingen onder meer Sziget en Down The Rabbit Hole er met deze prijzen vandoor.

Meer informatie over dit festival kun je vinden op de festivalwebsite.