Kensington wint felbegeerde Popprijs 2017

Zojuist is in De Oosterpoort in Groningen de Popprijs uitgereikt aan Kensington. De prijs, bestaande uit een beeldje en een cheque t.w.v. 10.000 euro werd overhandigd door 3fm-dj Frank van der Lende.

De Popprijs wordt jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag uitgereikt aan de persoon of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder andere Martin Garrix (2016), The Opposites (2013), De Jeugd van Tegenwoordig (2011) en Spinvis (2006).

Wij vroegen jullie eerder deze week wie de Popprijs moest winnen. Kensington bleek toen al favoriet: jullie top-3 bestond uit Chef’Special, Typhoon en Kensington.

Kensington

Kensington heeft een druk jaar achter de rug. In 2017 stond de Utrechtse band op onder andere Pinkpop, Concert At Sea, Paaspop en Sziget. Het viertal hield het echter niet bij festivals: Kensington wist ook maar liefst 5 (!) keer de Ziggo Dome uit te verkopen. Het succes was niet onverwachts: in 2016 tourde de band ook al langs diverse grote festivals (Rock Werchter! Sziget!) en stond zowel in 2015 (2 keer) als 2016 (3 keer) in een uitverkocht Ziggo Dome.

Deze festivalzomer is de band inmiddels aangekondigd voor o.a. Paaspop, Dauwpop en Central Park Festival.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag 2018 vindt plaats tot en met 20 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Festileaks was deze editie aanwezig. Zo leerden we tijdens de conferentie alles over mogelijk terrorisme op festivals, de groei van Down The Rabbit Hole én over de huidige hiphop-hype.