Artiesten hebben een heftig leven en reizen voor hun fans de hele wereld rond. Het is een komen en gaan in de muziekindustrie. Maar sommige artiesten worden toch wel gemist in de festivalwereld. Zo ook Stromae, de excentrieke Belg die Franstalige nummers met waanzinnige choreografieën combineert. Waar hangt die gast eens eigenlijk uit?!

Vier jaar geleden speelde hij nog op Pinkpop en sloot hij ook Rock Werchter 2014 af. Met zijn originele toneelspel en grote knallers als ‘Formidable’ en ‘Papaoutai’ veroverde hij de harten van menig festivalliefhebber. Maar in 2015 cancelde Stromae zijn festivaltour, mede door te veel optredens en gezondheidsredenen. Het was tijd voor rust en vakantie, wat resulteerde in een lange periode zonder tourschema en nieuwe muziek. Maar dat betekent niet dat Paul van Haver de hele dag stil zit. In tegendeel zelfs…

‘Défiler’

  • Voor zijn eerste modeshow produceerde Van Haver het 9 minuten lang durende ‘Défiler’ bij zijn eigen kledingmerk Mosaert.
  • Hij produceerde naast kledinglijnen en modeshows ook diverse videoprojecten voor artiesten als Dua Lipa en Major Lazer. Dit doet hij wel samen met zijn broer Luc en vriend Martin.
  • In september kregen Stromae en zijn vrouw hun eerste kindje, wat natuurlijk ook de nodige aandacht nodig heeft.
  • Het creatieve bureau Mosaert is bezig met een animatiefilm.

Mosaert > Stromae

Op dit moment stroomt het hart van Paul van Haver nog steeds meer over van mode dan van muziek. Mosaert > Stromae, zou je kunnen zeggen. Wat betreft mode is op 28 november de kerstcollectie van Mosaert uitgekomen. Dus heb je nog geen gewaagde kersttrui gevonden, sla dan je slag!

Of hij in 2019 misschien weer de microfoon oppakt om de studio in te duiken is niet bekend. Laten we hopen dat Stromae binnenkort weer een mooie track laat horen. Want van een beetje vrolijke eigenzinnigheid wordt iedereen blij op de festivalweide.

Stromae

Stromae

Stromae bracht tot nu toe 2 albums uit waarmee ongekend populair werd. De Belgische artiest scoorde in 2009 een wereldhit met ‘Alors On Dance’In 2013 brak hij met zijn album Racine Carée door naar een groter publiek. Met hits zoals ‘Papaoutai’ en ‘Formidable’ deed hij in de 2 daarop volgende jaren een hoop festivals aan. Ook won hij de ene na de andere prijs, niet om de laatste plaats vanwege zijn aparte dansbewegingen en kleding. De kleding die hij draagt is van Mosaert, zijn eigen kledingmerk.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.