Streep door Stromae op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter 2023

Stromae

Slecht nieuws: Stromae zegt zijn festivaloptredens op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter 2023 af.

De reden dat Stromae niet optreedt, heeft alles met zijn gezondheid te maken. In april dit jaar vertelde de Belgische zanger: ‘Ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn huidige gezondheid het me nu niet toestaat om jullie te ontmoeten”. Hij zegde met die boodschap zijn tour af, en daarmee ook zijn optredens in de Ziggo Dome op 13, 14 en 15 april.

Nu is het weer raak: op donderdag 29 juni zou hij op Rock Werchter 2023 het podium beklimmen, maar dit gaat niet door. Ook Down The Rabbit Hole 2023 mist nu een headliner, op de zaterdag. Welke acts deze plekken op het programma eventueel gaan vullen, is nog niet bekend.

Statements DTRH en Rock Werchter

De organisatie van zowel Rock Werchter als Down The Rabbit Hole komen direct na het verdrietige nieuws met een statement. Allereerst steken ze de artiest uiteraard een flinke hart onder de riem, en wensen hem een voorspoedig herstel.

Daarnaast hinten de festival naar eventuele vervanging voor deze headliner. Rock Werchter benadrukt de onvoorspelbaarheid van de situatie: “Een vervanger is er nog niet. Er is geen draaiboek voor dit soort situatie, geen plan B of C dat klaarligt als een headliner afzegt. Onze programmatoren zijn aan het werk om de best mogelijke vervanger vast te leggen.”

De organisatie van DTRH klinkt gematigd hoopvol: “Ondertussen richten we ons op het vastleggen van een mooie, vervangende act die de zaterdagavond waardig kan afsluiten. De grotere internationale acts hebben hun tourplanning al maanden vastliggen en het is de vraag wat er op deze korte termijn mogelijk is. We zetten alles op alles om tot iets moois te komen en hopen snel nieuws te hebben,” zo luidt het bericht op social media.

Gezondheidsklachten Stromae

Waar Stromae precies mee kampt, weten we op dit moment niet. Wel weten we dat de zanger het wel vaker moeilijk heeft gehad met zijn gezondheid: 2018 gaf hij al toe dat hij meerdere burn-outs heeft gehad en worstelt met zijn mentale gezondheid.

De Vlaming is in het verleden open geweest over strubbelingen in zijn leven en het was ruim zeven jaar stil rondom zijn muziekcarrière. Totdat hij vorig jaar met hernieuwde energie de festivalpodia besteeg en dat hebben we geweten! Helaas lijkt het erop dat we opnieuw moeten wachten voordat de hij weer de sterren van de hemel kan spelen. Wil je weten wie er wél optreden op Rock Werchter 2023 en Down The Rabbit Hole 2023? Klik op de festivals voor de officiële websites!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.