6 Must-See’s voor het Groningse Noorderslag

Eurosonic Noorderslag live

Deze week wordt Groningen omgetoverd tot Europa’s grootste showcasefestival. Artiesten uit verschillende uithoeken van het werelddeel reizen af naar het Noorden van Nederland met de hoop door te breken tijdens Eurosonic. Maar op zaterdag draait het om talent van eigen bodem. Alle Nederlandse artiesten van dit moment zetten tijdens Noorderslag de Oosterpoort op zijn kop. Check hier welke artiesten je écht niet mag missen!

1.Tape Toy – 20:30, Marathonzaal

Het Amsterdamse kwartet was misschien wel de meest besproken band van de Popronde in 2018. Tape Toy weet in een wereld vol hiphop op te vallen door hun harde gitaarwerk – gemixt met nineties invloeden. Meng hierbij een vleugje pop en synths en je krijgt het te gekke viertal Tape Toy. Houd ze goed in de gaten, want na Noorderslag zou het zomaar kunnen dat ze op veel festivals te vinden zijn.

2.RONDÉ – 20:30, Grote Zaal

Het vijfkoppige RONDÉ weet met strak gitaarspel en de krachtige stem van frontvrouw Rikki iedereen om hun vinger te winden. Met inspiratiebronnen als The Doors tot aan Tame Impala maakt RONDÉ een sound die ze zelf omschrijven als warm, melodieus, poppy, karaktervol, mysterieus én meeslepend. Na een aantal clubshows en de Popronde van 2018 maakt deze veelbelovende band zich op om Groningen plat te rocken.

3.Son Mieux – 21:15, Binnenzaal

Camiel Meiresonne schrijft, zingt en produceert intieme muziek over het leven. Dit doet hij onder de naam Son Mieux. Meiresonne wil de wereld een kijkje in zijn eigen leven geven. Tokkelend op zijn gitaar wordt hij bijgestaan door meeslepende elektronische sounds. Met een debuutalbum en clubtour op de planning kan het niet anders dan dat we nog veel gaan horen van Son Mieux, zowel op als na Noorderslag.

4. Donna Blue – 22:00, Marathonzaal

Twee geliefden die indie pop maken met invloeden uit de sixties en Frankrijk. Dat is Donna Blue. Het verliefde tweetal weet met enkel haar stem en zijn gitaar een unieke intieme en romantische sfeer neer te zetten. Hun debuut EP is inmiddels uitgebracht door Snowstar Records en niemand minder dan Sir Elton Jon draaide een liedje van de band in zijn radioshow.

5. Willem – 21:40, Kleine zaal

Na de breuk van The Opposites bleef het stil rondom Willem. Hij belandde in een persoonlijke crisis, die hij om heeft weten te zetten tot het album Man in Nood. Nu is Willem klaar om zijn eigen werk aan de wereld te laten horen. Hij rapt gevoelige teksten over de lastige tijd waarin hij zich bevond, daarmee hoopt hij velen te raken.

6. Karel – 00:45, Bovenzaal

Na zijn show op Down The Rabbit Hole wilde iedereen meer horen van Karel. Inmiddels heeft hij een succesvolle Popronde achter de rug en staat hij bekend als dé stuiterende zanger met enorm veel energie. Karel weet iedereen aan het dansen te krijgen met zijn enorme glimlach en lo-fi beats. Hij schreeuwt van alles in de microfoon en weet dat tot gezelligheid te brengen met behulp van sound effects. Bij Karel geldt; bijzijn is meemaken, dus kom dat checken.

Eurosonic Noorderslag 2019

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 t/m 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent en de focus ligt dit jaar op bands uit Tsjechië en Slowakije. Op de editie van 2018 waren onder andere Afterpartees, My Baby, YUNGBLUD en Haevn te zien.

Jaarlijks worden tijdens het festival de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs is voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Deze prijs ging vorig jaar naar Kensington. De European Festival Awards zijn voor de beste festivals van Europa. Afgelopen editie gingen onder meer Sziget en Down The Rabbit Hole er met deze prijzen vandoor.

Meer informatie over dit festival kun je vinden op de festivalwebsite.