Childish Gambino, Tame Impala en meer naar Coachella 2019

Foto: The Cosmopolitan of Las Vegas

Het Amerikaanse festival Coachella presenteert vandaag de volledige line-up voor de komende editie. Onder meer Childish Gambino en Tame Impala zijn van de partij.

Naast Childish Gambino en Tame Impala, zal ook Anderson Paak een optreden geven op een van de grootste festivals ter wereld.

Voor vele is dit de eerste festivalshow in 2019. Onder andere Childish Gambino, Anderson Paak en Chvrches zijn komende zomer voor het eerst te zien op een festival bodem.

De volledige line-up vind je hieronder.

De line-up is ook zeer interessant voor Europese festivalgangers. Veel namen die op Coachella staan maken vaak de oversteek naar Europa in de zomer. Vorig jaar stonden onder andere The War On Drugs, David Byrne en Vince Staples eerst op Coachella. Vervolgens stonden ze ook op Europese festivals. De kans dat veel artiesten dit ook zullen doen, is dus zeer waarschijnlijk.

Childish Gambino

Het muzikale alter ego van alleskunner Donald Glover, Childish Gambino, deed in 2008 haar intrede. Sindsdien boekt hij aardig wat successen. De zanger, rapper, producer en songwriter maakte tot op heden drie albums. CampBecause the Internet en “Awaken, My Love!”.  Ze hadden elk een eigen sound. “Awaken, My Love!” is met uitstek zijn meest succesvolle plaat. Glover nam in zijn carrière tientallen prijzen en nominaties in ontvangst. In 2017 was hij de grote winnaar bij de Emmy Awards met zijn eigen komedieserie Atlanta. In 2018 won hij zijn eerste Grammy Award voor het nummer ‘Redbone’.

Coachella 2019

Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017

Coachella 2019 wordt gehouden in de twee weekenden van 12 tot en met 14 april en 19 tot en met 21 april. Het festival vindt plaats in de woestijn van Indio, Californië. Vorig jaar stonden onder meer Beyoncé, The Weeknd en Eminem op het podium. Namen die op Coachella staan, maken vaak ook de oversteek naar Europa in de zomer. Zo stonden onder meer David Byrne, The War On Drugs en Vince Staples vorig jaar zowel op Coachella als op Europese festivals.

Coachella is een van de populairste festivals ter wereld. Dat blijkt alleen al uit het feit dat alle tickets voor beide weekenden al uitverkocht zijn, zonder dat er namen bekend waren. Bekijk de website voor meer informatie over het festival.