Het eerste festivaloptreden van Balthazar is bekend. De Belgische band staat komende zomer op Paredes de Coura 2019. Dat festival vindt in hetzelfde weekend plaats als Lowlands en Pukkelpop.

Met de eerste bevestiging van Balthazar voor de komende zomer is de band dus ook een grote kanshebber voor een optreden in zowel Biddinghuizen als Hasselt. Voor beide festivals zijn op dit moment nog geen acts bekend gemaakt. De eerste namen voor Lowlands worden 30 januari gepresenteerd. Dat vertelde festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in dit interview.

Het Portugese festival maakte naast de Vlamingen nog meer nieuwe namen bekend.

Balthazar

Photo Credit: Thomas Nolf

Dat Balthazar een groot publiek weet te bereiken in België en ver daarbuiten is best opmerkelijk. Hun muziek is voor het brede publiek allesbehalve makkelijk toegankelijk. Toch weet de band al sinds de start te overtuigen; in 2005 winnen de toen 18-jarige oprichters Devoldere, Deprez en Vanneste de nationale Kunstbende wedstrijd voor jongeren.

In de jaren die volgen weet de band hun eigen sound nog verder te ontwikkelen, wat elke keer weer op lof en prijzen kan rekenen. Balthazar stond de afgelopen jaren al op diverse grote festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Sziget, Rock Werchter en zelfs Glastonbury!

De band bracht op 25 januari hun nieuwste plaat uit genaamd Fever.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Job Wierikx
Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!