IDLES, Father John Misty en meer rond Lowlands en Pukkelpop naar Green Man 2019

IDLES

Green Man 2019 heeft zojuist de eerste lading namen vrijgegeven. Onder andere Four Tet, Father John Misty en IDLES zijn van de partij. Dit maakt hen tevens kanshebbers voor Lowlands en Pukkelpop.

Net zoals voorgaande jaren gaf de organisatie van het festival een grote hoeveelheid namen op hetzelfde moment vrij. Ditmaal bestond de batch uit maar liefst 60 artiesten. Een volledig overzicht van alle bekendmakingen vind je op het onderstaande affiche.

Zit er wat voor jou bij, maar reis je liever niet af naar Wales? Dan mag je alvast gaan smeken bij de organisaties van Lowlands en Pukkelpop. Green Man 2019 vindt namelijk rondom dezelfde periode plaats als deze twee festivals. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat de festivals namen zullen delen.

IDLES

IDLES is ontstaan in 2012 op het moment dat frontman Joe Talbot en bassist Adom Devonshire elkaar leerden kennen op de universiteit. In dat jaar brachten ze al hun debuut-EP uit, die creatief Welcome EP werd genoemd. Over deze EP waren de heren behoorlijk duidelijk: ‘Fucking terrible’. De spanning tussen de bandleden liep in de jaren erna hoog op, maar in 2014 sloten gitaristen Mark Bowen en Lee Kierman en drummer Jon Beavis zich aan bij de groep. Hierna ging het een stuk beter met de band en inmiddels heeft IDLES twee albums uitgebracht: Brutalism (2017) en Joy As An Act of Resistance (2018). In de komende zomer gaan we ze in elk geval terugzien op Øya Festival en Sziget.

Green Man 2019

Green Man is een kleinschalig festival dat in het zuiden van Wales wordt gehouden, en dit jaar plaatsvindt van 15 tot en met 18 augustus. Ieder jaar trekken er zo’n 20.000 mensen naar het vierdaagse festival dat zich voornamelijk focust op indie-, rock- en folkmuziek. Voorgaande jaren kende het festival headliners als The War On Drugs, Belle & Sebastian, St. Vincent, PJ Harvey en Ben Howard. Doordat Green Man rond dezelfde periode van start gaat als Lowlands en Pukkelpop is enige overlap wat betreft de line-up goed mogelijk. Meer informatie vind je op de website van het festival.

Green Man Logo

Green Man 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Brecon Beacons, Verenigd Koninkrijk
Datum 17-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen