IDLES en meer naar Øya Festival 2019

IDLES

Nieuwe namen voor Øya Festival 2019. De organisatie maakt vandaag de komst van onder meer IDLES bekend. 

Naast IDLES maken ook Jonathan Wilson, Cult Of Luna en Spurv hun opwachting in het Tøyen Park van Oslo. Eerder werden al headliners The Cure en Robyn gestrikt.

De acts voor Øya Festival maken automatisch een goede kans om op het affiche van Sziget, Lowlands en/of Pukkelpop te belanden. Het Noorse festival vindt namelijk tegelijkertijd plaats met Sziget. Lowlands en Pukkelpop staan een week later op de kalender. IDLES is al aangekondigd voor Sziget. Voor Cult Of Luna betekent dit overigens de tweede festivalaankondiging van vandaag: FortaRock bevestigde de groep eerder op de dag.

IDLES

IDLES is ontstaan in 2012 op het moment dat frontman Joe Talbot en bassist Adom Devonshire elkaar leerden kennen op de universiteit. In dat jaar brachten ze al hun debuut-EP uit, die creatief Welcome EP werd genoemd. Over deze EP waren de heren behoorlijk duidelijk: ‘Fucking terrible’. De spanning tussen de bandleden liep in de jaren erna hoog op, maar in 2014 sloten gitaristen Mark Bowen en Lee Kierman en drummer Jon Beavis zich aan bij de groep. Hierna ging het een stuk beter met de band en inmiddels heeft IDLES twee albums uitgebracht: Brutalism (2017) en Joy As An Act of Resistance (2018). In de komende zomer gaan we ze in elk geval terugzien op Øya Festival en Sziget.

Øya Festival 2019

Øya Festival

Øya Festival vindt plaats van 6 tot en met 10 augustus in Oslo. Met de bevestigingen van The Cure, Robyn en IDLES begint het affiche langzaamaan vorm te krijgen. Tickets voor het Noorse festival zijn al een tijdje in de verkoop. Meer informatie over het festival vind je op de officiële festivalwebsite.

Øyafestivalen Logo

Øyafestivalen 2024

Locatie
Noorwegen
Oslo, Noorwegen
Datum 7-10 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel