Foo Fighters, Florence + The Machine en meer naar Sziget 2019

Daar zijn de volgende namen voor Sziget 2019! Naast Ed Sheeran brengen onder meer Foo Fighters, Florence + The Machine en The 1975 een bezoek aan het Hongaarse festival.

Deze acts behoren tot de headliners van deze editie. Daarnaast zijn ook onder andere CHVRCHES, Martin Garrix en Twenty One Pilots van de partij. Alle 24 nieuwe bevestigingen vind je hieronder:

 • Foo Fighters
 • Florence + The Machine
 • Twenty One Pilots
 • The 1975
 • Martin Garrix
 • Richard Ascroft
 • Catfish and the Bottlemen
 • CHVRCHES
 • Jungle
 • Kodaline
 • The Blaze
 • Maribou State
 • IDLES
 • Superorganism
 • PALE WAVES
 • Parcels
 • boy pablo
 • Frank Turner & The Sleeping Souls
 • Of Mice & Men
 • Frank Carter & The Rattlesnakes
 • Gang of Youths
 • ALMA
 • Yungblud
 • Tamino

De komst van Foo Fighters naar Sziget komt niet geheel uit de lucht vallen. In augustus werd de kans dat Foo Fighters in Amerika en Europa te zien zouden zijn al hoog ingeschat. Met deze bevestiging blijken die geruchten alvast op waarheid te berusten. Wie er nog meer kans maken op een spot op het Hongaarse festival, vind je in ons geruchtenoverzicht.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album ‘Concrete and Gold’ kwam september 2017 uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. In 2018 waren de Foo Fighters op o.a. Rock am Ring en Pinkpop te vinden.

Sziget 2019

Sziget 2018
Credits: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen