Opnieuw een grote naam voor Doctor Music Festival 2019. De heren van The Chemical Brothers maken aankomende zomer hun opwachting op het Spaanse festival. De Britten zijn hiermee ook kanshebber voor een spot op Down The Rabbit Hole 2019.

Nadat Doctor Music Festival eerder al onder meer The Strokes, The Smashing Pumpkins en Christine And The Queens wist te strikken, voegt de organisatie vandaag The Chemical Brothers toe aan het affiche. Na een stilte van 16 jaar keert het festival aankomende zomer terug van 11 tot en met 14 juli in Escalerre.

Aangezien het festival slechts een week na Down The Rabbit Hole begint, mogen we The Chemical Brothers ook als kanshebber zien voor een optreden in Beuningen. De band zou dan het voorbeeld van Underworld volgen.

The Chemical Brothers

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de ‘Brothers’ zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden.

Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van The Chemical Brothers nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Hierdoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax.

De heren gaan in 2019 weer een drukke festivalzomer tegemoet. Onder meer optredens op All Points East, Mad Cool en NOS Alive staan op de planning. Komt de band ook dichter bij huis?

Doctor Music Festival 2019

Doctor Music Festival vindt in 2019 voor de zesde keer plaats. De vorige jaargang dateert alweer uit 2003. De ‘Reincarnation Edition’ van volgend jaar wordt gehouden van 11 tot en met 14 juli in het Spaanse Escalerre. Het festival ontvangt veel grote namen, waaronder The Smashing Pumpkins, Underworld en The Strokes. Voor meer informatie en voor de kaartverkoop kun je terecht op de officiële festivalwebsite.