This post is also available in: English

Met onder meer The Chemical Brothers en Hot Chip heeft All Points East de eerste namen voor 2019 bevestigd. Het Britse festival vindt volgend jaar van 24 mei tot en met 2 juni plaats.

Na een succesvolle eerste editie van All Points East, laat het festival zich hiermee voor het eerst uit over de tweede editie. Verder zijn ook Primal Scream, Little Dragon, Spiritualized, Danny Brown, Little Simz en Ibibio Sound Machine op het affiche van 2019 te vinden:

Het is voor The Chemical Brothers de eerste festivalbevestiging voor 2019. De kans dat hier nog meer festivals bijkomen is dus aanwezig. Vorig jaar stond het duo onder meer op Dour, Bilbao BBK en Pohoda.

Meer namen over All Points East 2019 worden ongetwijfeld in de nabije toekomst bekendgemaakt. Afgelopen voorjaar stonden onder andere LCD Soundsystem, The xx, The National en Björk op het programma van het festival.

The Chemical Brothers

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de Brothers zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van The Chemical Brothers nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Daardoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax.

All Points East 2019

Photo: Tom Hancock

Het 10-daagse All Points East vindt volgend jaar voor de tweede keer plaats, in het Victoria Park in London. Het festival duurt van 24 mei tot en met 2 juni 2019. Meer informatie vind je op de website. De editie van 2018 viel goed in de smaak, met optredens van The War On Drugs en Lorde. Ook acts als Catfish & The Bottlemen en Frank Carter & The Rattlesnakes waren in de Engelse hoofdstad te vinden. Ons festivalrapport geeft je een kleine sfeerimpressie.