The Smashing Pumpkins, The Strokes en meer naar Doctor Music Festival 2019

The Smashing Pumpkins
Photo: Olivia Bee

Het Spaanse Doctor Music Festival 2019 kondigt vandaag onder andere The Smashing Pumpkins, The Strokes en The Prodigy aan. Dit evenement vindt na een afwezigheid van zestien jaar plaats van 11 tot en met 14 juli. Deze bands zijn hiermee tevens kanshebber voor Down The Rabbit Hole en Rock Werchter, aangezien deze festivals in dezelfde periode plaatsvinden.

Naast de bovenstaande acts kondigt de organisatie nog veel meer aan. Onder andere King Crimson, Underworld, The Good, The Bad And The Queen, James Bay en Parov Stelar maken deel uit van het affiche. Verder vindt er een bijzondere herdenking van Frank Zappa plaats, waarbij de overleden Amerikaanse muzikant met een hologram er toch een soort van bij kan zijn.

Er is een kans dat we een aanzienlijk deel van de bands terug gaan zien op de weides van Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Deze festivals vinden namelijk een week eerder plaats. Voor bijvoorbeeld Underwold geldt al dat de band op alle drie de posters staat.

Bekijk in de onderstaande Facebookpost de gehele line-up van het Spaanse festival:

The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins is een alternatieve rockband uit Chicago, opgericht in 1988. Het debuutalbum Gish uit 1991 oogstte veel enthousiaste reacties van de media. De band werd echter pas echt bekend bij het grote publiek met de albums Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness. Hoewel The Smashing Pumpkins qua bezetting veel veranderingen doormaakte, wordt de groep nog steeds gezien als een van de meest succesvolle bands uit de jaren ’90.

Dit jaar markeert een belangrijk moment voor de band. Voor het eerst in achttien jaar komen drie van de vier originele bandleden bij elkaar voor een wereldtournee. Zo staat de band onder meer op de affiches van Rock am Ring en Rock im Park, Firenze Rocks 2019, Heartland Festival en Mad Cool.

Doctor Music Festival 2019

Doctor Music Festival vindt in 2019 voor de zesde keer plaats. De vorige jaargang dateert alweer uit 2003. De ‘Reincarnation Edition’ van volgend jaar wordt gehouden van 11 tot en met 14 juli in het Spaanse Escalerre. Het festival ontvangt veel grote namen, waaronder The Smashing Pumpkins, The Strokes, The Prodigy, Underworld en King Crimson. Voor meer informatie en voor de kaartverkoop kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel