Advertisement

23 februari 1997: Tool frontman Keenan vloert fan op het podium

Tool

Komende zomer is Tool eindelijk weer in de buurt te vinden, maar voor het zover is blikken we terug op één van de vele memorabele momenten die de band ons heeft gebracht. Vandaag is het precies 22 jaar geleden dat Maynard James Keenan een fan vloerde op het podium.

Achtergrond

Op 23 februari 1997 staat Tool in kader van hun album Ænima in het Astoria Theatre in Londen. Het begin van de set verloopt zo rustig en gesmeerd als iedere andere show. Dat verandert tegen het eind van het optreden, wanneer de band ‘Pushit’ speelt. Als het nummer een tijdje bezig is, krijgt een fan het voor elkaar om uit het publiek te komen en het podium te bestormen.

Keenan’s optreden

De fan in kwestie had weinig rekening gehouden met de achtergrond van frontman Maynard James Keenan: een ex-militair die de vechtsport jiujitsu beoefent. Keenan krijgt het dan ook direct voor elkaar om de fan te vloeren en hem vervolgens vast te blijven houden, op het podium. Ondertussen zingt hij gewoon verder en wordt ‘Pushit’ afgemaakt terwijl de mannen samen op de grond liggen. Bekijk hieronder het hele fragment, waarbij het incident vanaf 4:10 te zien is.

Tool

Tool is een progressive metalband uit Los Angeles. De band wordt gezien als een van de grootste bands van jaren 90, bekend om hun krachtige songteksten en dreigende songs. De grootste hits van Tool zijn ‘The Pot’ en ‘Schism’. Die hoef je trouwens niet te zoeken op Spotify, want daar willen ze niet gevonden worden.

Tool staat erom bekend dat ze de tijd nemen voor het uitbrengen van hun platen. Het meest recente album 10.000 Days dateert alweer uit 2006(!). Fans staan ongetwijfeld te trappelen voor de release van het nieuwe album.