Amerikaans monsterfestival Power Trip 2023 presenteert headliners, met o.a. terugkeer AC/DC

Foto: Sam van Reenen

Het Amerikaanse festival Power Trip onthult een zeer indrukwekkende lijst headliners voor 2023. Zonder overdrijven: de grootste namen in de hardrock- en metalscene komen bij elkaar voor een oorverdovend weekend in de Californische woestijn.

Na zeven jaar is de live-terugkeer van AC/DC een feit. Het laatste album Power Up werd tijdens de coronapandemie in 2020 uitgebracht. Maar daarna bleef het lang stil rondom de band. Tot nu, want de Australische rock-iconen zijn terug in 2023! In oktober zijn ze een van de klappers op het Power Trip festival.

Power Trip is de opvolger van Desert Trip, een megafestival in 2016 met onder andere Paul McCartney én de Stones. Vandaag onthult het festival wederom een handvol legendarische namen. Naast AC/DC staan ook Iron Maiden, Guns N’ Roses, TOOL, Metallica en Ozzy Osbourne op het affiche. Nadat laatstgenoemde noodgedwongen zijn afscheidstournee moest beëindigen lijkt de kleedkamerdeur nog op een kier te staan voor ‘The Prince of Darkness’. Zolang de reistijd niet te groot is, is de Black Sabbath-frontman kennelijk nog niet helemaal verdwenen.

Moneytalks

Deze headliners hebben allemaal een pensioen veilig te stellen, dus het mag wat kosten. Voor een weekendje Power Trip 2023 ben je minstens 599 dollar kwijt. Als je gegarandeerd drie dagen ‘in the pit’ wil staan komt daar nog 1000 bovenop. Goedgevuld spaarvarkentje? Dan kun je voor 2999 dollar een VIP Package overwegen vol met exclusieve posters en merch.

Supersize me!

Het cliché waarbij alles groot, groter, grootst moet in de VS lijkt helemaal terecht. Eerder dit jaar presenteerde Usher een mega line-up vol 00’s nostalgie. En ook nostalgiefestival When We Were Young staat fier overeind. Na de eerste editie van vorig jaar met onder andere My Chemical Romance en Paramore staat ook de editie van 2023 garant voor een hoop (pop)punkgeweld met Green Day, Blink-182 en The Offspring. Zou een soortgelijk megafestival ook in Nederland werken? Of hoop jij AC/DC ergens anders te zien in 2023 of 2024? Sluit je aan en discussieer mee op ons forum!