Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Graspop 2024?

Nu bekend is dat TOOL, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Bring Me The Horizon, Avenged Sevenfold, Machine Head en Scorpions de eerste zeven headliners zijn van Graspop 2024, kijken we naar de geruchten voor de laatste headliner. Wie deelt de donderdag met TOOL? Festileaks neemt je mee in het overzicht met de grootste kanshebbers.

Volgend jaar mogen we weer vier dagen moshen op de grootste namen in de metalwereld. De data van Graspop 2024 zijn al bekend – zet 20 tot en met 23 juni alvast in je agenda – maar de geruchten blijven nog even spannend. Wie gaan we terugzien in Dessel en welke acts zijn definitief uitgesloten? Wij helpen je een handje op weg.

Update: alle headliners voor Graspop 2024 zijn bekend. TOOL en Alice Cooper voeren de donderdag aan, Five Finger Death Punch en Judas Priest de vrijdag, Bring Me the Horizon en Avenged Sevenfold de zaterdag, en Scorpions en Machine Head de zondag.

Deep Purple Hellfest 2022
Photo: Ian Geerts (@_mortus) / Festileaks

Deep Purple

Onlangs kondigde Deep Purple twee festivaloptredens aan in de periode rond Graspop 2024. Zowel het Spaanse Bilbao Music Legends Fest als het Bulgaarse Midalidare Rock wisten de heren al te strikken. Het laatste optreden van de legendarische band in Dessel dateert terug naar 2022. Ook in 2017 en 2019 speelden de Britten op Graspop. Graag geziene gasten dus, die niet zouden misstaan op de volgende poster van de Belgische metal meeting.

Metallica

Elk jaar weer hopen Graspop bezoekers op een doorkomst van de grootste metalband op aarde. Om er vervolgens achter te komen dat ze zijn weggesnoept door Rock Werchter, of dat de heren losse concerten spelen.

Toch is er dit jaar weer reden tot hoop. Volgens de Franse radiohost Francis Zégut, die al eerder met succes Metallica-shows wist te lekken, staat de band op Hellfest 2024. Een week daarvoor vindt Graspop plaats, en laten de Amerikanen dan precies nog een gaatje in de agenda hebben. Bovendien lijkt Rock Werchter in het huidige schema uitgesloten.

Photo: Scott Penner

De afvallers

Helaas zijn enkele geliefde namen alvast uitgesloten als geruchten voor Graspop 2024. Zo komt er geen tour voor Rage Against the Machine en is het onduidelijk of de geannuleerde optredens van hun vorige concertreeks ooit nog ingehaald zullen worden. Daarnaast vertelde Sergj Tankian, frontman van System Of A Down, dat hij de komende tijd geen interesse heeft om te touren. Wel deelde de band een teaser van het festival Sick New World op Twitter. In 2023 was het enige festivaloptreden van de band ook op het festival in Las Vegas. Helaas zegt het feit dat ze daar in 2024 waarschijnlijk weer optreden dus niet zo veel over eventuele Europese shows volgende zomer.

Huisband Iron Maiden lijkt plaats te maken voor een solotour van frontman Bruce Dickinson en valt zodoende af. Ook Ozzy Osbourne valt af als kanshebber, aangezien zijn gezondheid de vele optredens niet meer toe laat. Hij is gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson en ondergaat binnenkort een nieuwe operatie.

Speculeer verder over Graspop 2024

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het GMM 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen