Het Spaanse Doctor Music Festival, dat begin juli plaatsvindt, mag mogelijk niet doorgaan. Het evenement dat voor het eerst sinds zestien jaar weer plaats zou vinden, heeft te maken met overstromingsgevaar. 

Deze conclusie trekt het Catalaans Wateragentschap in een veiligheidsrapport over de geplande locatie. Het Ministerie voor Territoriale besturen bevestigt aan het Spaanse persbureau EFE dat de organisatie tien dagen de tijd heeft om een alternatief plan aan te leveren.

De CHE, de instantie die gaat over de veiligheid van de wateren in Spanje, neemt als dit ultimatum is verstreken een definitief besluit over de levensvatbaarheid van het festival.

In de afgelopen maanden heeft het evenement verschillende publiekstrekkers aangetrokken. Zo is het de bedoeling dat onder meer The Smashing Pumpkins, The Strokes, Christine and the Queens en The Chemical Brothers op de Spaanse planken staan.

Doctor Music Festival 2019

Doctor Music Festival vindt in 2019 voor de zesde keer plaats. De vorige jaargang dateert alweer uit 2003. De ‘Reincarnation Edition’ van volgend jaar wordt gehouden van 11 tot en met 14 juli in het Spaanse Escalerre. Het festival ontvangt veel grote namen, waaronder The Smashing Pumpkins, Underworld en The Strokes. Voor meer informatie en voor de kaartverkoop kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.