Onlangs maakte Lowlands het eerste spetterende deel van de line-up voor 2019 bekend. Hoog op de poster vinden we New Order. Dat een band die z’n hoogtepunt in de jaren ’80 kende nog steeds een geweldige show neer kan zetten bewezen ze drie jaar geleden op Glastonbury. Tijd om die show weer eens terug te kijken. 

“Eén invloedrijke, wereld-veranderende band starten kan aan geluk te danken zijn; het nog een keer doen begint op uitsloverij te lijken.” Met die woorden introduceert het boek ‘Sound and Vision’ New Order. De ontstaansgeschiedenis is dan ook op z’n minst interessant te noemen.

De band vloeit voort uit Joy Division, de legendarische Britse band die eind jaren ’70 ongekende populariteit kende. Alle leden waren het er over eens dat ze zouden stoppen met de act als iemand er uit zou stappen. Toen leadzanger Ian Curtis in 1980 zelfmoord pleegde ging de rest van band daarom verder onder de naam New Order.

Bijna 40 jaar later is New Order nog steeds alive and kicking. Dat blijkt wel uit het feit dat ze dit jaar weer te zien zijn op o.a. Lowlands en Rock Werchter. Als het aan ons ligt kun je niet vroeg genoeg beginnen met opwarmen voor New Order. Daarom nu alvast een zoethoudertje in de vorm van hun concert op Glastonbury 2016.

New Order

New Order gaat al even mee. De Engelse band uit Manchester is in 1980 opgericht en bestaat deels uit leden van Joy Division. Toen de frontman hiervan zelfmoord had gepleegd gingen de bandleden door in de formatie van New Order. Later zijn er nog een aantal verschuivingen in de samenstelling geweest. Hoewel ze regelmatig een pauze hebben genomen zijn ze nooit echt weg geweest. In 2016 brachten ze hun laatste studioalbum uit en dit jaar zijn ze o.a. te zien op Lowlands en Rock Werchter.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.