Primavera Sound 2023 bevestigt New Order

Photo: Kamiel Scholten/Festileaks

Alle locaties van Primavera Sound 2023 hebben prijs: de Engelse band New Order komt drie festivaloptredens verzorgen.

De organisatie maakt het heuglijke nieuws bekend nadat ze eerder op de dag een hint lieten vallen. Op social media plaatsten ze een foto die verdacht veel leek op de hoes van het New Order album ‘Substance’. Het hoge woord is er nu officieel uit. De synthpop legendes headlinen Primavera Sound in Porto, Madrid en Barcelona. Niet dat de fantastische affiches nóg meer grote namen nodig hadden naast Depeche Mode, Pet Shop Boys, Kendrick Lamar en Blur. Maar wie kan hier nou nee tegen zeggen?

De band, bekend van hits als ‘Blue Monday’, ‘Bizarre Love Triangle’ en ‘Age of Consent’ treedt op de donderdagen op in Spanje. De editie van Primavera Sound in Porto kan losgaan op zaterdag. Of het bij deze Europese optredens blijft, is niet duidelijk. New Order staat vooralsnog op geen podium in de Benelux.

Joy Division

De band uit Manchester maakt al meer dan veertig jaar muziek. Twee leden van de huidige formatie vormden samen met Ian Curtis en Peter Hook de band Joy Division. Zanger Curtis pleegde in 1980 zelfmoord. Dat betekende ook het einde van Joy Division, nu de leden hadden besloten dat ze deze naam niet langer wilden dragen als één lid zou stoppen. Die belofte moest al vroeg in hun carrière vervuld worden. Peter Hook verliet de band in 2007.

Ondanks dat Joy Division nooit heeft getourd (de dood van Curtis vond één dag voor de start van hun eerste concertenreeks plaats), speelt New Order de wereldbekende nummers toch live.

Primavera Sound 2023

Je hoeft New Order op Primavera Sound 2023 niet te missen, want er zijn nog kaartjes beschikbaar voor alle edities. Op de festivals in Barcelona en Madrid vind je een vrijwel identieke line-up. De slogan luidt niet voor niets ‘I’ll be your mirror’. Ook in Porto staan grootse namen op de line-up, al ontbreekt Depeche Mode. Dave Gahan en Martin Gove brengen een exclusief bezoek aan de Spaanse Primavera’s. Een dagticket scoor je al voor 70 (Porto) of 125 euro (Madrid en Barcelona). Een weekendticket kost in Portugal slechts 170 euro. Dat zijn nog eens prijzen waar we in Nederlands slechts van kunnen dromen.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2023

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 31 mei - 4 juni 2023
Line-up
Halsey
Pet Shop Boys
Calvin Harris
Tickets Dagkaarten vanaf €125. Combitickets vanaf €325. Kopen