The Strokes, Florence + The Machine en meer twee weken na Lowlands naar Electric Picnic 2019

The Strokes

Electric Picnic maakt de eerste vracht namen bekend voor de komende editie. Onder andere The Strokes, Florence + The Machine en Hozier spelen op het Ierse festival.

Met de bevestiging van 41 namen is de affiche van Electric Picnic direct goed gevuld. Het festival gaat twee weken na Lowlands van start en kent nu al enige overlap. Zo zijn onder andere Billie Eilish, The Streets en Dermot Kennedy op zowel Lowlands als Electric Picnic te zien. Alle bevestigingen voor Electric Picnic zijn hieronder te vinden:

 • The Strokes
 • Florence + The Machine
 • Hozier
 • The 1975
 • Billie Eilish
 • Christine and the Queens
 • Dermot Kennedy
 • Four Tet
 • James Blake
 • Jarvis Cocker
 • Jess Glynne
 • Róisín Murphy
 • The Streets
 • Years & Years
 • Amelie Lens
 • Courtney Barnett
 • Echo & the Bunnymen
 • Freya Ridings
 • Kölsch
 • Maceo Plex
 • Metronomy
 • Michael Kiwanuka
 • Miles Kane
 • Mitski
 • Parquet Courts
 • Sam Fender
 • Shura
 • Alma
 • Bodega
 • Cavetown
 • G Flip
 • Georgia
 • Heavy Lungs
 • Kero Kero Bonita
 • Let’s Eat Grandma
 • Sasami
 • Sea Girls
 • Serpentwithfeet
 • Sons of Kemet
 • Yves Tumor

The Strokes

Het in 1998 opgerichte The Strokes is bij het grote publiek bekend door de hit ‘Last Nite’. De Amerikaanse rockband bracht in 2013 voor het laatst een langspeler uit, Comedown Machine. Wanneer de opvolger komt, is niet bekend. Volgens eerdere geluiden zou dit nieuwe album al in 2017 verschijnen. The Strokes heeft sinds een optreden op Lollapalooza in het voorjaar van 2017 niet meer op het podium gestaan. Deze zomer zijn de heren dus weer op de festialweides te bewonderen.

Electric Picnic 2019

Electric Picnic vindt plaats van 30 augustus tot en met 1 september in het Ierse Stradbally. Onder andere The Strokes, Florence + the Machine en The 1975 geven dit jaar optredens. Vorig jaar waren Kendrick Lamar, Massive Attack en N.E.R.D nog als headliners te bewonderen. Tickets voor het festival zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar. Het festival was in een mum van tijd uitverkocht. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam