Glastonbury 2019 openbaart Field of Avalon line-up met James Morrison en meer

James Morrison
Photo: Universal

Het Britse festival Glastonbury maakt vandaag het gehele affiche van de Field of Avalon stage bekend. Onder meer James Morrison en Frank Turner & the Sleeping Souls zijn eind juni te bewonderen op het evenement.

De organisatie strikt voor het podium naast James Morrison en Frank Turner & the Sleeping Soul ook nog acts als My Baby en The Cat Empire. Het evenement presenteerde op een eerder moment onder andere Stormzy, Kylie MinogueJanelle MonáeThe Cure, The Killers en Sofi Tukker.

Check hieronder alle namen voor het Field of Avalon podium:

 • Bananarama
 • The Bar-Steward Sons of Val Doonican
 • Beans On Toast
 • The Blue Aeroplanes
 • The Burning Hell
 • Cut Capers
 • The Cat Empire
 • The Dead South
 • Elephant Sessions
 • Frank Turner & the Sleeping Souls
 • Hobo Jones & The Junkyard Dogs
 • Ibibio Sound Machine
 • Jade Bird
 • James Morrison
 • Lucy Spraggan
 • The Magic Numbers
 • Morcheeba
 • My Baby
 • Nahko And Medicine For The People
 • Reef
 • Skinny Lister
 • Steeleye Span
 • Tankus The Henge
 • The Shires
 • Yola

James Morrison

James Morrison
Foto: Hub Dautzenberg

James Morrison is een Engelse singer-songwriter, die met ‘You Give Me Something’ zijn eerste hit scoorde in 2006. Later bracht hij ook nog succesvolle singles uit als ‘Wonderful World’ en ‘Slave To The Music’. Dit jaar kwam zijn album You’re Stronger Than You Know uit.

De laatste Nederlandse festivalshow van de Brit was op Pinkpop 2016. Deze zomer kun je hem aan het werk zien onder meer op Bospop, Tuckerville en Glastonbury.

Glastonbury 2019

Glastonbury
Foto: Kris Williams

Glastonbury 2019 vindt plaats van 26 tot en met 30 juni. Een groot deel van de acts is inmiddels bekend. Zo spelen onder meer Stormzy, Kylie MinogueJanelle MonáeThe Cure en The Killers op het festival. In 2018 vond het evenement niet plaats om het terrein en het personeel een jaartje rust te gunnen. In 2017 stonden nog acts als Radiohead, Ed Sheeran en Katy Perry op de planken.

De tickets voor Glastonbury 2019 gingen op 4 oktober in de verkoop, zonder dat er namen bekend waren. Het festival was vrijwel direct uitverkocht.

Wil je alvast inkomen in de artiesten van Glastonbury? Beluister dan onze Spotify-playlist van het Britse festival.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 23-25 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel