Liam Gallagher onthult trailer documentaire

Photo: RANKIN

Liam Gallagher plaatste vandaag de trailer van de documentaire ‘As It Was’ op Facebook. In deze documentaire wordt ingegaan op de solocarrière van Gallagher na zijn periode als lid van Oasis. De première vindt plaats op 7 juni in diverse bioscopen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Liam Gallagher stelt in een interview met Hollywood Reporter dat ‘As It Was’ in het teken staat van het leven van de zanger na zijn periode bij Oasis. Er wordt in de documentaire onder meer uitgelegd hoe Liam zich loswrikte van zijn broer Noel. Ook het proces rondom de productie van het eerste album As You Were komt uitgebreid aan bod.

As It Was gaat 7 juni in première in bioscopen binnen het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het is nog niet duidelijk of ook Nederlandse bioscopen de documentaire gaan draaien.

Je vindt de trailer in de onderstaande Facebookpost van Liam Gallagher:

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher ken je ongetwijfeld als voormalig frontman van britpopband Oasis. De band werd in 1991 door Liam opgericht en kende vele grote successen. De band werd echter altijd gekenmerkt door ruzies tussen de gebroeders Gallagher.

In 2009 gooien Liam en zijn broer Noel de handdoek in de ring. Oasis gaat uit elkaar en Liam richt samen met de overgebleven leden de band ‘Beady Eye’ op. Beady Eye blijkt toch niet helemaal te zijn wat Liam voor ogen had en in 2014 houdt ook deze band op te bestaan.

In 2017 besluit Liam definitief solo te gaan en in datzelfde jaar komt zijn album As You Were uit. Het album blijkt een schot in de roos te zijn met hits als ‘Wall Of Glass’, ‘For What It’s Worth’ en ‘Paper Crown’.

Liam Gallaghers speelt dit jaar onder meer op Glastonbury, Pohoda Festival en Bilbao BBK Live.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel