Liam Gallagher en The Good, The Bad & The Queen naar Bilbao BBK live 2019

Photo: RANKIN

Bilbao BBK Live 2019 maakt nieuwe namen bekend. Liam Gallagher en The Good The Bad And The Queen zijn in juli te zien op het Spaanse Festival. Deze namen zijn hiermee kanshebbers voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole.

Bilbao BBK Live staat twee weken na Rock Werchter en één week na Down The Rabbit Hole op de agenda. De festivals delen al enkele namen: zo staat The Good, The Bad & The Queen ook op Rock Werchter. Hierdoor is er dus zeker een kans dat de bands naar België of Nederland komen.

Voor beide acts is dit niet het eerste festivaloptreden van 2019. Liam Gallagher is deze zomer onder meer te zien op het Slowaakse Pohoda Festival en hij hintte eerder al naar een optreden op Glastonbury. Ook lijkt Gallagher aan een nieuw album te werken.

The Good, The Bad & The Queen gaat een drukke festivalzomer tegemoet. De heren zijn ook te zien op Heartland en Lowlands. Bovendien staat de band op 6 juni in Paradiso.

https://www.facebook.com/bilbaobbkliveoficial/photos/a.10152649804852932/10157291472472932/?type=3&theater

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher kun je kennen als voormalig frontman van britpopband Oasis. De band werd in 1991 door Liam opgericht en kende vele grote successen. De band werd echter altijd gekenmerkt door ruzies tussen de gebroeders Gallagher. 

In 2009 gooien Liam en zijn broer Noel de handdoek in de ring. Oasis gaat uit elkaar en Liam richt samen met de overgebleven leden de band ‘Beady Eye’ op. Beady Eye blijkt toch niet helemaal te zijn wat Liam voor ogen had en in 2014 houdt ook deze band op te bestaan. 

In 2017 besluit Liam definitief solo te gaan en in datzelfde jaar komt zijn album As You Were uit. Het album blijkt een schot in de roos te zijn met hits als ‘Wall Of Glass’, ‘For What It’s Worth’ en ‘Paper Crown’. In 2018 stond Liam nog op andere Rock En Seine en Sziget. In 2019 komt hij naar Pohoda Festival en Bilbao BBK Live.

Bilbao BBK Live 2019

Photo: Javier Rosa

Bilbao BBK Live 2019 vindt plaats van 11 tot en met 13 juli in Bilbao. Onder meer Weezer reist volgende zomer af naar de Spaanse stad. Vorig jaar stonden onder andere GorillazThe xxalt-JDavid Byrne en The Chemical Brothers op het affiche. Nu is het de beurt aan The Strokes, Thom Yorke en Weezer.

Tickets voor de aanstaande editie zijn inmiddels verkrijgbaar via het festival zelf. Vanaf vandaag betaal je € 145,- voor een combiticket, en je kunt voor € 15,- je tentje opzetten op de camping. Meer informatie over Bilbao BBK Live is te vinden op de festivalwebsite.

Bilbao BBK Live Logo

Bilbao BBK Live 2023

Locatie
Spanje
Bilbao, Spanje
Datum 6-8 juli 2023
Tickets Kopen