Mumford & Sons verzorgt donderdag 9 mei een intiem optreden aan een selecte groep mensen. De winnaar van de 3FM-winactie mag 50 vrienden meenemen naar de show.

De inschrijving van de winactie van 3FM start op 23 april. Je doet mee door simpelweg een appje te sturen via de 3FM-app. Een week later begint het echte werk. In deze 3FM Linecheck hangen drie mensen, dag en nacht, aan de telefoon.

Je moet goed opletten, want op elk moment kun je gevraagd worden om de code door te geven. De organisatie verandert deze code voortdurend. Ook vindt er iedere ochtend een Mumford & Sons challenge plaats voor de deelnemers. Als je de code niet weet of als je niet slaagt voor de challenge, wordt jouw plek ingevuld door een ander.

De winnaar wordt op 6 mei in de ochtendshow van Sander Hoogendoorn bekendgemaakt. Dit is degene dit het langst aan de lijn is van de drie personen die op dat moment nog meedoen aan het spel. De gelukkige mag maar liefst 50 vrienden meenemen naar het privé-optreden van Mumford & Sons.

Voor meer informatie over de winactie kun je terecht bij het Facebookevenement.

Naast dit intieme optreden staan de heren ook op veel festivals. Ze spelen onder meer op Pinkpop en Rock Werchter.

Mumford & Sons

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De Britse band Mumford & Sons heeft zich door de jaren heen bewezen als een absolute festivaltopper. Nadat de band in 2009 zijn debuutalbum Sigh No More uitbracht, was de folkrock van de heren lange tijd niet weg te slaan uit de hitlijsten. Hoewel de muziekstijl inmiddels wat is veranderd, blijft de band onverminderd populair.

De afgelopen jaren was de band een graag geziene gast op de Europese festivalweides. Zo deden de heren in 2017 een uitgebreide tour langs onder meer Lowlands en Pukkelpop. In 2019 is Mumford & Sons onder andere te zien op PinkpopRock Werchter en Hurricane.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.