Er is wederom een nieuwe single van Tame Impala. Gisteren brachten de mannen het nummer ‘Borderline’ uit.

Eerder hintte de band al dat hun nieuwe album voor de zomer van 2019 af zou zijn. Het nummer ‘Patience’ verscheen in maart, waarna gisteren het gloednieuwe ‘Borderline‘ uitkwam.

Dit is goed nieuws voor festivalgangers: waarschijnlijk spelen de heren hun nieuwe nummers ook op de festivalweides. Aangezien ze op onder meer Lowlands en Pukkelpop staan, zijn er genoeg kansen om het nieuwe materiaal live te horen.

Tame Impala

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album laat nog even op zich wachten, maar dat we in 2019 kunnen rekenen op nieuw materiaal is een zekerheidje. Onlangs brachten de heren al twee nieuwe singles uit, namelijk ‘Patience’ en ‘Borderline’.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.