Pukkelpop 2019 strikt Tame Impala en Twenty One Pilots

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Pukkelpop komt vandaag met de eerste headliners. Tame Impala en Twenty One Pilots spelen in augustus de Belgische festivalweide plat. 

Met de onthulling van deze publiekstrekkers is het affiche van het festival nog lang niet vol. Benieuwd welke artiesten nog meer kanshebber zijn voor een optreden? Lees dan ons geruchtenoverzicht.

Tame Impala

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Tame Impala is een Australische band rondom frontman Kevin Parker. In 2010 kwam het eerste album uit. Met de tweede plaat werd de groep in 2012 genomineerd voor een Grammy. Toch braken de alternatieve rockers in 2015 pas door bij het grote publiek met Currents. In datzelfde jaar gaf de band een voortreffelijk optreden op Lowlands en de mannen zijn mede daardoor een graag geziene gast op festivals.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2018
Foto: Pukkelpop

Pukkelpop 2019 wordt de 34ste editie van het Belgische festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands.

In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D. en Kendrick Lamar op de Belgische planken. Verder maakte het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer info check je de officiële site van het festival.

Benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van vorig jaar? Lees deze dan gauw terug in ons festivalrapport. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen