Lowlands 2019 verwelkomt Tame Impala, The Prodigy en meer

Tame Impala

Lowlands 2019 kondigt vandaag zijn eerste namen aan. Onder andere Tame Impala en The Prodigy zijn volgend jaar te bewonderen op het festival in Biddinghuizen.

Alle bevestigingen van vandaag werden toegelicht door festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in de LLOWCAST, een podcast over Lowlands. Zo vertelde hij dat de band Ross From Friends ook op het festival staat, deze groep staat echter nog niet bij de officiële aankondiging.

Het optreden van New Order is bijzonder te noemen, aangezien zij al 34 jaar niet in Nederland hebben opgetreden. De groep werd eerder ook aan de line-up van Rock Werchter toegevoegd. Met Ronnie Flex haalt het festival de winnaar van de Popprijs 2018 binnen.

Het is alweer voor de 27e keer dat Biddinghuizen zich mag opmaken voor Lowlands. Met Tame Impala en Twenty One Pilots haalt het festival grote namen in huis. In de lijst hieronder vind je alle nieuwe namen, of check de video.

 • Tame Impala
 • Twenty One Pilots
 • The Prodigy
 • A$AP Rocky
 • Anderson .Paak & The Free Nationals
 • The National
 • New Order
 • Royal Blood
 • Anne-Marie
 • Billie Eilish
 • Franz Ferdinand
 • Giorgio Moroder
 • The Good, The Bad & The Queen
 • Jon Hopkins
 • Jorja Smith
 • Paul Kalkbrenner
 • Ronnie Flex & Deuxperience
 • Agoria (live)
 • Antal
 • Denzel Curry
 • FKJ
 • Frank Turner and The Sleeping Souls
 • Helena Hauff
 • Honey Dijon
 • Hunee
 • JOJI
 • JUNGLE
 • Jungle By Night
 • Mall Grab
 • Marcel Dettmann
 • MY BABY
 • Parcels
 • The Streets
 • Thomas Azier
 • Weval
 • Willem
 • Ziggy Marley
 • Boy Pablo
 • The Chats
 • Code Orange
 • Courtesy
 • Denis Sulta
 • Dimension
 • Dub Inc
 • I Don’t Know How But They Found Me
 • Idles
 • Marc Rebillet
 • Moonlight Benjamin
 • Pond
 • Slaves
 • This Is Lovski
 • Two Feet
 • Whitney

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Tame Impala is een Australische band rondom frontman Kevin Parker. In 2010 kwam het eerste album uit. Met de tweede plaat werd de groep in 2012 genomineerd voor een Grammy. Toch braken de alternatieve rockers in 2015 pas door bij het grote publiek met Currents. In datzelfde jaar gaf de band een voortreffelijk optreden op Lowlands en de mannen zijn mede daardoor een graag geziene gast op festivals.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 augustus. Naast de hoogwaardige muzikale line-up staat Lowlands ook al ruim een kwarteeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Voor meer informatie over het festival kun je een kijkje nemen op de officiële festivalwebsite.


De vorige editie werd aangevoerd door niemand minder dan Kendrick Lamar, Gorillaz en N.E.R.D. Benieuwd hoe dat aan toe ging? Lees dit snel terug in ons festivalrapport.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel