Frank Carter’s Festival CV: “Je kan fucking chaos verwachten deze zomer”

Samen met zijn ‘Rattlesnakes’ is Frank Carter helemaal klaar om de festivals plat te spelen deze zomer. In zijn ‘Festival CV’ hebben we het over de hoogtepunten uit zijn festivalleven. Hoe zag zijn eerste show eruit? Wat zijn de wildste verhalen en welke festivals staan nog op zijn bucketlist?

Wie is Frank Carter?

  • Geboren in Hertfordshire, UK op 27 april 1984
  • Was de frontman van Gallows en Pure Love, voordat hij de band Frank Carter & The Rattlesnakes startte
  • Hun grootste hits tot nu toe zijn ‘Lullaby’, ‘Wild Flowers’ en ‘ I Hate You’
  • Deze zomer onder andere te vinden op Primavera Sound, Down The Rabbit Hole, Sziget Festival en Pukkelpop
< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Wilde Verhalen

“Vorig jaar speelden we een ‘secret set’ en het leek me wel grappig om een moshpit buiten de tent te starten, iedereen rondom de tent te laten rennen en dan weer als een soort van ‘wall of death’ terug de tent in te laten komen. Maar er ontstond vuur in de tent dus er was één en al paniek. Iedereen was rond aan het rennen buiten de tent, in paniek of om gewoon te moshen, Het was prachtig om naar te kijken. Een grote circle-pit. Ik zag ook nog een gast in een rolstoel losgaan in die pit. What the fuck doet iemand in een rolstoel in een moshpit?! Pretty fucking mental!

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Eerste Festivals

”Als bezoeker was Reading de eerste in 2000. Het was een hele ervaring. Het was geweldig en de bands waren ongelofelijk. Op de zondag alleen al heb ik Rage Against the Machine, Slipnot, Deftones, At The Drive In en Metallica gezien. Ik heb zoveel fucking goede bands gezien! Het heeft echt een hele grote invloed op me gehad. Die ervaringen veranderden hoe ik over dingen nadacht. Het was zo fucking geweldig. Ik kan niet wachten om er deze zomer te spelen.”

”Als artiest was Reading ook mijn eerste festival. Ondertussen heb ik daar 11 keer gespeeld als het goed is. Veel van het personeel ken ik van gezicht en heb ook veel bekenden rondlopen op dat festival. Ik geniet er altijd van om daar te zijn en ik ben daar helemaal op mijn gemak. Ik denk dat mijn moeder daar meer keer op het podium heeft gestaan dan de meeste bands.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Beste Show Ooit

”Ik heb Nick Cave zien spelen in de O2 en dat was echt fenomenaal. Een van de meeste emotionele shows die ik ooit gezien heb. Ook heb ik daar laatst Post Malone zien spelen en dat was ook verdomd goed. Hij heeft een geweldige stem.
Daarnaast heb ik At The Drive Ins eerste festival show ooit meegemaakt. Dat was complete chaos. Dat was op Reading in het jaar 2000. Het was een gekkenhuis.”

”Sleep in de Masonic Temple in Brooklyn was ook echt een hoogtepunt. Toen ik daar naar buiten liep was ik er van overtuigd dat deze show mijn leven had veranderd. Het was zo ontzettend hard! De hardste show waar ik ooit geweest ben. De bas schudden m’n hersenen uit m’n hersenpan joh. Heel indrukwekkend was het!”

”Andere bands die ik echt nog aanraad om te zien zijn Mini Mansions, $uicide Boys, Black Futures en Nine Inch Nails. Het is een geweldige ervaring om die acts live te zien.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Bucketlist

”We staan deze zomer op de meeste festivals waar ik nog wilde spelen. We mogen spelen op Primavera Sound en we gaan ook op Lollapalooza in Stockholm spelen. Glastonbury stond ook lang op de lijst. Daar hebben we vorig jaar eindelijk mogen spelen. Ook Coachella lijkt me heel vet om een keer te staan. De vibe daar is goed en de soort muziek die ze daar boeken spreekt me heel erg aan. Maar het festival waar ik het meeste naar uitkijk dit jaar blijft toch Reading. Zeker omdat we deze keer het hoofdpodium op mogen! En dat is een fucking big deal voor ons!”

”Als bezoeker ga ik niet meer naar festivals. In het festival seizoen ben ik aan het werk, want dan moet ik daar spelen. En als ik thuis ben is het laatste wat ik wil doen naar een festival gaan. Ik wil thuis met mijn dochter zijn. Chilling the fuck out.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Festival Anthems

”Voor onze eigen band is het ‘I hate you’. Als we die track spelen op festivals gaat iedereen altijd helemaal los en beginnen ze met z’n allen mee te zingen.”

”Wat betreft andere bands. Dan is er maar een die je kan kiezen. ‘We Will Rock You’ van Queen, dat is een enorm lied. Als je dat voor 100.000 mensen speelt gebeurt er iets magisch. Het is meer dan een nummer. Het is een Mantra.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Interessante Acts

”Wat ik nog wil zien? Deze zomer gaan we BROCKHAMPTON zien en ik wil ook proberen een show mee te pakken van Travis Scott. Daar kijk ik heel erg naar uit. We gaan morgen op tour, dus in de bus ga ik de line-up van de festivals bekijken. Dan begint het echt voor me en begin ik met mijn research over wie ik nog meer wil zien deze zomer.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Aankomende Tour

”Wat je van onze shows kan verwachten is chaos, gewoon fucking chaos, en plezier, en tranen, en bloed, en zweet, en blijdschap en geilheid haha. Simpelweg een verdomd goede tijd. De beste tijd die je kan hebben. Zonder dat je je kleren uit hoeft te doen. We proberen altijd de beste show te geven die we kunnen! Zeker op festivals. Die shows zijn altijd net wat korter dus ook lekker vurig en energiek. Minder langzame dingen en veel energie!”

”De nieuwe tracks van ons nieuwe album End Of Suffering zijn ook geweldig om live te doen. We kijken er echt naar uit en zijn er helemaal klaar voor om die nummers kapot te spelen!”

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monáe
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.