4

Gitarist The Police reageert op geruchten rond reünie op Pinkpop 2019

Photo: Kevin Mazur

Andy Summers reageert in een interview in de speciale Pinkpop-editie van OOR op de geluiden over een eventuele reünie van zijn band The Police op Pinkpop. De gitarist stelt dat er van een reünie geen enkele sprake was, maar dat hij het festivaldirecteur Jan Smeets wel had gegund.

De 75-jarige Summers reageert in het tijdschrift op de vraag hoe het nou zit met de geruchten rond de 50e editie van Pinkpop: “Nou, dit is in ieder geval het eerste wat ik erover hoor. Begrijp me goed: The Police terug op Pinkpop, zou dat niet leuk geweest zijn? Van The Police is momenteel echter geen sprake.” Summers geeft verder aan dat de reünie van tien jaar geleden (2007-2008) erg positief werd ontvangen. Desondanks verkiezen de heren hun solo-carrières vooralsnog boven een nieuwe terugkeer.

Summers maakt in het gesprek zijn respect voor Jan Smeets duidelijk. Hij zegt het volgende: “Nee, laat ik nu niet zeggen dat het had gekúnd. Al had ik het ‘m wel gegund.” Er is wel een schrale troost voor de fans van The Police en Andy Summers. Tijdens de komende editie van Pinkpop houdt de man met de gitaar een tentoonstelling. Hierbij is hij zéker aanwezig. Hiernaast verzorgt Summers een soloconcert in Heerlen op 7 juni.

De muzikant doet ook nog een belofte. Hij stelt dat The Police op de 75e verjaardag van Pinkpop, als iedereen dan nog rondloopt, uiteraard wel bij elkaar zal komen. Schrijf dus maar vast in je agenda: The Police naar Pinkpop 2044.

The Police

De Engelse rockband The Police, met Sting als frontman, werd in 1976 opgericht door drummer Stewart Copeland. In 1978 bracht de band het debuutalbum, Outlandos D’Amour, uit, waarvan de populaire tracks ‘So Lonely’, ‘Roxanne’ en ‘Can’t Stand Losing You’ afkomstig zijn. De tweede plaat van de band, Regatta De Blanc, met daarop het nummer  ‘Message In A Bottle’, zorgde voor de grote doorbaak voor de band. Hierna volgde nog drie albums, die hits als ‘Every Little Thing She Does Is Magic’ en ‘Every Breath You Take’ voortbrachten. In het voorjaar van 1984 ging de band uit elkaar naar aanleiding van een aantal ruzies.

In 2007 kwam de band weer bij elkaar en ter ere van de 30e verjaardag van de groep. Op aandringen van Sting stond er in 2007 en 2008 een reünietournee op de planning. Na deze tour stopte de band echter opnieuw. Daarmee dateert het laatste optreden van The Police van augustus 2008, toen de groep in Madison Square Garden in New York stond.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018 - The Overslept
Foto: René Bradwolff

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van Pinkpop:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel