Andy Summers, gitarist van de band The Police, treedt 7 juni solo op in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. De muzikant houdt hiernaast een tentoonstelling op Pinkpop 2019.

Tijdens het concert in Heerlen zullen er projecties te zien zijn van Summers’ fotografisch werk. Dat werk wordt ook tentoongesteld in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Deze tentoonstelling zal verderr te zien zijn op Pinkpop 2019. Dat vertelde Jan Smeets tijdens de Pinkpop Perspresentatie.

De gitarist gaat met zijn band The Police geen optreden geven op Pinkpop 2019, dat bevestigde Jan Smeets vorig jaar op de radio. De groep brak door in Nederland met hun optreden op Pinkpop 1979. Voor de mensen die niet kunnen wachten op de reünie geeft Andy Summers volgende maand dus een solo-optreden. Daarnaast is Sting, de voormalige zanger van The Police, te zien op onder meer Bospop en het nieuwe Groningse festival Stadspark Live.

The Police

De Engelse rockband The Police, met Sting als frontman, werd in 1976 opgericht door drummer Stewart Copeland. In 1978 bracht de band hun debuutalbum, Outlandos D’Amour, uit, waarvan de populaire tracks ‘So Lonely’, ‘Roxanne’ en ‘Can’t Stand Losing You’ afkomstig zijn. De tweede plaat van de band, Regatta De Blanc, met daarop het nummer  ‘Message In A Bottle’, zorgde voor de grote doorbaak voor de band.  Hierna volgden nog drie albums, die hits als ‘Every Little Thing She Does Is Magic’ en ‘Every Breath You Take’ voortbrachten. In het voorjaar van 1984 ging de band uit elkaar naar aanleiding van een aantal ruzies.

In 2007 kwam The Police weer bij elkaar en ter ere van de 30e verjaardag van de groep. Op aandringen van Sting stond er in 2007 en 2008 een reünietournee op de planning. Na deze tour stopte de band echter opnieuw. Daarmee dateert het laatste optreden van The Police van augustus 2008, toen de groep in Madison Square Garden in New York stond.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.