Glastonbury 2019 organiseert een eerbetoon aan Keith Flint

The Prodigy

Glastonbury 2019 houdt een eerbetoon aan The Prodigy-bandlid Keith Flint, na zijn dood eerder dit jaar. The Prodigy stond gepland voor een optreden op het Britse festival.

Het eerbetoon neemt de vorm aan van een DJ-set door voormalig mede-bandlid Gizz Butt. Een uur lang draait hij in de Shangri-La Area, ondersteund door rapper Denzel Curry, IDLES en Gojira. De set draagt de naam ‘Keith Flint Appreciation Hour’.

Het nieuws van het overlijden van Keith Flint, bandlid van The Prodigy, kwam hard aan in de festivalwereld. Festivals en festivalgangers reageerden massaal op zijn overlijden. Ook kwam het nieuws naar buiten dat de band gepland stond voor een optreden op Glastonbury 2019. Al snel startten fans een petitie om het legendarische optreden van The Prodigy op Glastonbury 1997 nogmaals te tonen op het festival. Een eerbetoon aan Keith komt er dus, hoewel in andere vorm.

De band stond ook op het affiche van Lowlands 2019. Over een mogelijk eerbetoon in Biddinghuizen is nog niets bekend gemaakt.

Glastonbury 2019

Glastonbury
Foto: Kris Williams

Glastonbury 2019 vindt plaats van 26 tot en met 30 juni. Een groot deel van de acts is inmiddels bekend. Zo spelen onder meer Stormzy, Kylie MinogueJanelle MonáeThe Cure en The Killers op het festival. In 2018 vond het evenement niet plaats om het terrein en het personeel een jaartje rust te gunnen. In 2017 stonden nog acts als Radiohead, Ed Sheeran en Katy Perry op de planken.

De tickets voor Glastonbury 2019 gingen op 4 oktober in de verkoop, zonder dat er namen bekend waren. Het festival was vrijwel direct uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene