Festivals reageren massaal op overlijden The Prodigy’s Keith Flint

Photo: Mike Van Cleven (2018)

Vanmiddag werd bekend dat The Prodigy-frontman Keith Flint op 49-jarige leeftijd plotseling is overleden. Verschillende festivals hebben inmiddels gereageerd op het verdrietige nieuws.

De populaire groep was nog volop aan het touren. Mede daarom komt het nieuws zo onverwachts. Uit de massale reactie van de festivals wordt de onmisbaarheid van The Prodigy in de muziekgeschiedenis extra benadrukt. Vele concerten werden gespeeld en herinneringen gemaakt.

Hoe de festivals waar The Prodigy al was aangekondigd (o.a. Lowlands en Suikerrock) precies met de situatie omgaan, zal later blijken. Tot die tijd worden herinneringen opgehaald aan memorabele shows.

Heb je last van gevoelens van depressie, paniek of somberheid? Of maak je je zorgen om een ander? Praat erover. Weet dat er mensen zijn die je kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld contact op met Stichting 113, waar je (anoniem) kunt bellen, chatten of een zelfhulpcursus kunt doen. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via de website 113.nl en telefoonnummer 0900-0113.

Lowlands

The Prodigy was komende augustus één van de headliners van Lowlands. Het festival reageert op Twitter erg geschrokken te zijn. Bij RTL Nieuws reageert festivaldirecteur Eric van Eerdenburg: “We kunnen alleen maar ons medeleven uitspreken voor vrienden en familie. We wachten verdere mededelingen af.”

The Prodigy was in 1995, 2001, 2005 en 2009 op het festival in Biddinghuizen te vinden.

Rock Werchter

Ook op Rock Werchter was The Prodigy een graag geziene gast. De band gaf er in 2015 nog present. Ook in 1996, 1997 en 2009 was de groep te vinden op de Werchterse weide.

Pinkpop

De band tussen Pinkpop en The Prodigy is een bijzondere. In 2005 en 2010 sloot de groep het festival in Landgraaf zelfs af.

We Are Electric

Afgelopen zomer stond The Prodigy nog op de bühne van We Are Electric. Het festival uit Boxtel plaatst ter nagedachtenis een foto van dat optreden.

https://www.instagram.com/p/Bulm-9Yn9jS/

Reading & Leeds

Meer herinneringen worden gedeeld door de festivals in Reading & Leeds. The Prodigy was daar met 4 performances op beide festivals een graag geziene gast. Het meest bijgebleven is de set uit 2009. Check beelden daarvan hieronder.

Pukkelpop

Maar liefst vijf keer stond The Prodigy op het podium bij het Belgische Pukkelpop. Het festival deelt het iconische silhouet van Keith, genomen tijdens het optreden op Pukkelpop 2010.

Northside

“Rust zacht”, zet het Deense Northside festival op Facebook. In 2017 trad The Prodigy er nog op.

FKP Scorpio

De Duitse concert- en festivalorganisator FKP Scorpio, die onder andere achter de Hurricane en Southside festivals zitten, reageert uitgebreid op het schokkende nieuws. “Terwijl je dit leest, beven we van het nieuws. Niet alleen waren we bij FKP Scorpio grote fans van The Prodigy, we hebben ook veel persoonlijke anekdotes, ontmoetingen en vooral onvergetelijke concerten van Keith en zijn kompanen meegemaakt. Het was altijd ongelooflijk indrukwekkend om te zien dat Keith op het podium net zo veel energie had, als hij respectvol en liefdevol met mensen omging – zowel organisatoren, medewerkers als fans.”

Lees ook