4 dingen die we verwachten van Bon Iver op Best Kept Secret

1043
Bon Iver 2010
Photo: D.L. Anderson

De Amerikaanse band rondom Justin Vernon trapt zijn festivalzomer zomer komend weekend af op ons eigen Best Kept Secret. De laatste festivalshow is alweer even geleden voor de heren. Zijn ze in vorm? En wat kunnen we verwachten als Bon Iver vrijdag de dag afsluit?

1. Een diverse live-set

Bon Iver Setlist Pitchfork Music Festival 2018 2018, 22, A Million

Fans hoeven niet bang te zijn dat de groep hem na een korte set alweer smeert. Met een diverse setlist gevuld met nummers van alle drie de albums weet je zeker dat je een gevarieerde avond krijgt!

2. Heel veel 22, A Million

Het album is al weer een goede drie jaar oud, maar de nummers op het laatste album van Bon Iver hebben nog niks aan kracht verloren. Niet alleen de singles als 22 (Over Soon) en 33 GOD, maar ook lievelingetjes als ___45___ en set-opener 666t doen het nog allemaal goed.

3. Wegdromen op zweverige melodieën

Met de nummers van Bon Iver kan je bijna niet anders dan wegdromen. De sfeer die wordt neergezet in de composities pakt je als het ware op en neemt je mee naar alle plekken die worden beschreven in de songs.

4. De meeslepende stem van Justin Vernon

Dit bericht bekijken op Instagram

Justin Vernon from @boniver is one of my favorite artists, as a writer, a composer, a singer, and everything in between ? . ?? He is a true inspiration, as is his passion for experimenting with his music ??‍? So I thought why not put forward “The Messina”, the vocal effects chain he used in his song “715 – CRΣΣKS” ? ? . After the #talkbox from last week, this is slowly becoming a #vocals effect series xD . ?? Justin Vernon du groupe #boniver est un de mes artistes préférés et une vraie inspiration #groupie ?? . Il a une super approche de l’expérimentation dans sa musique ??‍?, alors j’en profite pour mettre en avant « The Messina », l’effet vocal qu’il utilise dans sa chanson incroyable « 715 – CRΣΣKS » . Ps : désolé pour la taille des sous-titres ? . . #messina #vocoder #autotune #motivationmusic #musicinspiration #musiclovers #beatmaking #frenchmusician #musicmotivation #soulmusic #musicforthesoul #logicprox #ableton #flstudio #discovermusic #geniusatwork #22amillion #creeks #positivevibes #musicmemes #justinvernon #acapella #songwriting #songwriter #pickupjazz

Een bericht gedeeld door Gabou | Music Artist (@gabougab) op

Dat de muziek van de groep je zo grijpt is dan ook voornamelijk te wijten aan de stem van Justin Vernon. Met zijn indringende stemgeluid weet hij meteen een intieme sfeer neer te zetten waarbij het moeilijk is om geen kippenvel te krijgen…

Bon Iver

Photo: Cameron Wittig & Crystal Quinn

De Amerikaanse singer-songwriter Bon Iver is een bijzondere artiest. In de drie studioalbums die hij uitbracht is zoveel verandering te horen dat het soms moeilijk te geloven is dat dezelfde artiest deze nummers schreef. Bon Iver brak in 2007 door met zijn debuutalbum For Emma, Forever Ago. In 2011 volgde er nog een album, maar daarna werd het even stil. Begin 2016 liet Justin Vernon ineens weer van zich horen. Er kwam een nieuw album, 22, A Million, waarna een uitgebreide tournee volgde.

Best Kept Secret 2019

Foto: Jokko (BKS 2018)

Best Kept Secret vindt aankomend jaar plaats van 30 mei tot en met 2 juni in Hilvarenbeek. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite. Benieuwd hoe de afgelopen editie van Best Kept Secret was? Check dan snel het festivalrapport.

Alvast opwarmen voor de aankomende editie? Beluister dan onze playlist op Spotify! Zo blijf je ook op de hoogte van het laatste nieuws.