Festivalrapport: Best Kept Secret 2018 is een feest voor de fijnproever

Best Kept Secret 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Afgelopen weekend was het weer tijd om de Beekse Bergen om te toveren tot Best Kept Secret 2018. Met het weer aan hun zijde en een frikandellenvlaai in de hand, konden de bezoekers van een diverse line-up genieten. Het was een feestje waarbij de nadruk lag op de muziek.

Festileaks was er bij en vroeg ruim 100 festivalgangers naar hun mening over zes onderdelen van de festivalbeleving. De gemiddelde cijfers presenteren we in het Festivalrapport, dat we de hele zomer opstellen op tientallen festivals door heel Europa. Op de hoogte blijven? Volg Festileaks dan op Facebook.

Dit was Best Kept Secret 2018 volgens de festivalbezoekers.

Line-up: 8,1

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Diversiteit is het sleutelwoord voor het affiche van het festival. Van Father John Misty tot Pietju Bell en van The Internet tot Khruangbin, voor iedereen was er wat wils. Matthijs (29) uit Utrecht geniet hier enorm van: “Het is heerlijk dat ik eerst naar jengelende rock sta te luisteren en daarna naar een spannende urban act kan kijken.” Naast de grote headliners Arctic Monkeys, The National en LCD Soundsystem waren er ook genoeg kleine acts te vinden. “De opkomende acts zoals Blu Samu en Rex Orange County vond ik echt leuk. Dan kunnen mensen ook weer eens wat nieuws ontdekken”, vertelt Paula (18) uit Amsterdam.

Randprogrammering: 5,9

best kept secret
Louise Vos / Festileaks

Roosmarijn Reijmer van de organisatie van Best Kept Secret zei het al in ons interview met haar: dit festival is niet van de randzaken. En dat was ook te merken op het terrein. De Tokyo Hill van vorig jaar was vervangen door de Hang Out, dus zelfs karaoke zat er niet meer in. “Als je even niet naar een optreden wil kun je eigenlijk alleen maar eten of een beetje chillen. Er was gewoon weinig te doen verder”, merkt Klaas (20) uit Beverwijk op.

Sfeer: 8,3

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Spontane yogasessies tijdens The National, high fives met vreemden en touwtjespringen. Het publiek leek zich goed te vermaken. Ondanks dat er dus niet zoveel te doen was naast bandjes kijken, waren er weinig boos kijkende mensen. “De sfeer op het terrein is de reden dat we al drie jaar terugkomen”, vertelt Anouk (30) uit Landsmeer. Ook Paul (37) uit Gent beaamt dit: “Het is het beste festival waar wij als volwassenen heen kunnen. Je ziet niet zoveel puberaal gedrag.”

Locatie: 8,8

BKS 18 sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Wellicht ben je een keer in Beekse Bergen geweest toen het niet vol stond met tenten en podia. Dan kun je zien dat het een ontzettend geschikte plaats is voor een festival. Jeanin (24) uit De Klomp is het daar mee eens: “De locatie is supervet. Meer, bos én strand! Wat wil je nog meer?” Maar de festivalorganisatie heeft zelf ook nog wat toegevoegd aan de magie. Tussen de bomen waren overal knusse zithoeken gecreëerd en ’s avonds werd het bos opgelicht door een grote hoeveelheid gekleurde kerstverlichting. “Je kon heerlijk tussen de bomen in de schaduw zitten”, zegt Luna (18) uit Amsterdam.

Eten & drinken: 8,8

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is op Best Kept Secret ontzettend moeilijk om te kiezen wat je gaat eten, zoveel keus is er. Naast de typische festivalfoods zoals friet, pizza en burgers zijn er ook een hele hoop spannendere opties. Zo is er een insectenburger, vegetarische pita gyros en de beruchte frikandellenvlaai. “Er waren zoveel vegetarische en veganistische foodtrucks, dat was geweldig!” aldus Loretta (21) uit Den Haag. Naast het vele eten kon je je bekertje met water vullen op de wc’s, iets waar veel bezoekers gebruik van maakten.

Logistiek: 6,7

best kept secret
Louise Vos / Festileaks

Het is een hele tocht door het donker als je ’s avonds van het festivalterrein naar de camping moet. Voor veel bezoekers was dat toch wel een minpuntje: “‘In de avond stonden de lichten langs het pad niet altijd aan en dan zie je echt helemaal niets”, zegt Marco (33) uit Dordrecht. Ook het gebrek aan sanitair blijft, net als vorig jaar, een probleem: “De rij was op de camping ’s ochtends zo ontzettend lang. We hebben wel 20 minuten staan wachten”, vertelt Tessa (18) uit Den Haag geïrriteerd.

Best Kept Secret 2019 vindt plaats op 30 mei, 1 en 2 juni. 

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.