“De combinatie van lasers en muziek is fantastisch” : dit vonden Hurricane-gangers van Tame Impala

Tame Impala - Hurricane 2019
Photo: Malte Schmidt (Hurricane 2019)

Het is alweer een flinke tijd terug dat Tame Impala in de buurt van ons kikkerlandje een optreden gaf. Later deze zomer keren de Australiërs terug naar Lowlands en Pukkelpop. Ze hebben dit jaar een nieuwe show met nieuw materiaal. Wij mochten ze alvast zien op Hurricane 2019, waar ze een affiche hebben waar je U tegen zegt. Hoe was de show van Tame Impala? Was het het wachten waard? We vroegen het de festivalgangers.

Alejandra (22) – “Al mijn dromen zijn vanavond uitgekomen”

“De eerste keer dat ik Tame Impala zag, was in 2016 in de Heineken Music Hall. Sindsdien ben ik verliefd op de muziek die ze maken en heb ik er lang naar uitgekeken om de band weer live te zien. Ik was bang dat het tegen zou vallen, omdat mijn verwachtingen torenhoog waren, maar die wisten ze ver te overtreffen. Alles aan de show klopte. De setlist, lasers, visuals en praatjes van Kevin Parker waren geweldig! Het Duitse publiek was wel heel tam. Er werd nauwelijks meegedaan en er was weinig sfeer, dat is wel wat jammer. Ik heb zelf wel heel erg genoten, al mijn dromen zijn vanavond uitgekomen.”

Nick (28), Louisa (24), en Phillip (25) – “Tame Impala wordt met de show beter”

“Dit was de derde keer dat ik Tame Impala live zag. Ze worden elke show beter, ongelofelijk! Het vetste van de show vond ik toen ze Elephant speelden, de intro van het nummer leek nu op een jamsessie en dan het moment dat het los gaat… zóveel lasers” aldus Phillip, rechts van de foto. Naast hem staat Louisa, voor haar was het de eerste keer dat ze Tame Impala live zag. “Het heeft al mijn verwachting overtroffen, alle lasers waren vooral zo vet!” Links op de foto zien we Nick. “Ik heb dit bord bij me waar ‘Sundown Syndrome’ op staat, dat is mijn favoriete nummer ooit en die hebben ze al lang niet meer gespeeld. Ze hebben het bord gezien en zeiden dat ze het niet konden spelen, omdat ze nu tijdelijk een nieuwe drummer hebben. Die weet dit nummer nog niet te spelen helaas. Dat was het enige wat deze show nóg perfecter had kunnen maken. Maar nu ben ik ook heel tevreden!”

Marie (17) en Brenda (18) – “De combinatie van lasers en de muziek is fantastisch”

“Dit was de eerste keer dat ik Tame Impala live zag en ik vond het heel leuk! Ik was vooral onder de indruk van de hoeveelheid lasers. De show was vermakelijk voor op een festival, maar toch denk ik dat ik niet zo snel een kaartje zou kopen voor een losse show. Daarvoor ben ik niet fan genoeg.” aldus Brenda. Naast haar staat Marie. “Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, omdat dit de eerste keer is dat ik ze zie, maar dit was echt een toffe show! Al moet ik wel zeggen dat ik het met Brenda eens ben. Ik zou ze nog wel een keer willen zien op festival, maar niet met op een solo show”

Anna (22) – “Ik moet dit echt nog even verwerken”

“Vorig jaar ben ik speciaal naar Londen gegaan om Tame Impala te zien. Ze hadden zo lang niet meer in Duitsland gespeeld en ik wilde ze graag weer zien. De show in Londen vond ik beter, maar dit was niet slecht hoor. Kevin leek alleen wat afwezig, dat vond ik jammer. Maar de nieuwe show met alle visuals, extreem veel lasers en lichten overal waren heel vet. Ik moet nog even verwerken wat ik net allemaal heb gezien, het was een goede show!”

Saskia (28) – “Het was beter dan ik had verwacht”

Saskia is ook zeer tevreden: “De show was beter dan verwacht. Ik was bang dat het live allemaal anders zou klinken door alle autotune en radio edits die ik heb gehoord. Maar dit was steengoed! De band weet echt een show neer te zetten. Muzikaal pakken ze echt uit, ik vond het fantastisch!”

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”hurricane”]

Tame Impala

Tame Impala
Photo: Alejandra / Festileaks

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes. 

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy! Toch brak Tame Impala bij het grote internationale publiek pas in 2015 door met het derde album Currents. Het vierde album is onderweg en komt deze zomer uit!

Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2023

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra