De Staat laatste headliner Lowlands 2019

2637
De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het heeft even geduurd, maar Lowlands heeft eindelijk een waardige vervanger gevonden voor The Prodigy. Het Nijmeegse De Staat is de derde en laatste headliner van Lowlands 2019. De band sluit de vrijdag van het festival af.

De band maakte het nieuws bekend tijdens een uitzending van 3FM. Ze vervangen The Prodigy, dat noodgedwongen moest cancelen vanwege het overlijden van frontman Keith Flint. De Staat speelt op vrijdag 16 augustus in de Alpha.

De Nijmeegse band speelde vorig jaar ook al op Lowlands. Toen lieten ze een aantal nieuwe nummers horen in de Alpha. Inmiddels zijn die nieuwe nummers uitgebracht op album Bubble Gum. Daar hoort ook een wervelende nieuwe show bij. Met die show verdienen ze dit jaar de grote headline-spot in dezelfde tent als waar ze vorig jaar speelden. “Als je die vraag krijgt, zeg je altijd ja”, laat frontman Torre Florim weten aan 3FM. Lowlands zelf moet het nieuws nog bevestigen.

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakt De Staat deze zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelt onder meer op Lowlands, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Appelpop.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.