Zwarte Cross 2019 voegt opnieuw een hele reeks namen toe aan het affiche. Onder meer De Staat, Heino, Navarone en Memphis Maniacs zijn dit jaar van de partij in de Achterhoek.

In totaal noteert de organisatie 24 nieuwe acts op de poster, waarop al namen als ScooterKraantje PappieThe Mavericks en The Black Eyed Peas te vinden waren. Check het overzicht hieronder voor alle kersverse bevestigingen.

 • De Staat
 • Heino
 • Navarone
 • Memphis Maniacs
 • Adje
 • 10WEEKS
 • Braeff
 • Nona
 • Phenleau
 • Exoot – Ami6
 • Broken Brass Ensemble
 • Stefano Keizers
 • De Oversteekpolitie
 • Convoi Exceptional
 • Pim Pam Pompen
 • Sjieke Bazen
 • DJ Badmuts
 • Theatergroep Liever Iets Anders
 • DJ Jean & Maron Hill
 • Backbeat Soundsystem
 • Samory-i
 • Comedy Cowboys
 • Panko
 • Kartje Kilo – Radio Manu Sport

De Staat

Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakt De Staat deze zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelt onder meer op Paaspop, Dauwpop, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross.

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Onder meer ScooterKraantje PappieThe Mavericks en The Black Eyed Peas staan dit jaar op het affiche. Naast muziek en theater staat het festival natuurlijk bekend om zijn iconische motorcrosses.

Nog geen ticket voor Zwarte Cross 2019? Dan heb je pech. Kaartjes voor het festival zijn niet meer te verkrijgen: het evenement was al op de eerste verkoopdag uitverkocht.

Benieuwd hoe een weekendje op het festival wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport en de hoogtepunten van afgelopen editie.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.