Advertisement
Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Deze iconische gitaren zijn te spotten op Pinkpop 2019

slash

De weides van Pinkpop mogen vaak genieten van de legendes van de gitaar. Foo Fighters, The Rolling Stones, ZZ Top: allemaal reisden ze af naar Landgraaf. Naast de legendarische gitaristen zijn op Pinkpop ook veel iconische gitaren te zien. Zo ook op de 50e editie van het festival. Spot jij ze allemaal komend weekend?

Slash – Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators

Slash, de officiële brand ambassador van Gibson, is met een hele rits aan signature gitaren wellicht de meest iconische Les Paul speler ooit. Gewapend met zijn gloednieuwe Brazilian Dream signature Les Paul (te zien in de bovenstaande video), Myles Kennedy (Alter Bridge) en The Conspirators gaat de rockgod de mainstage in brand zetten op maandag 10 juni.

Lzzy Hale – Halestorm

De perfecte rockvrouw is de frontvrouw van Halestrom, Lzzy Hale. Met haar eigen signature Epiphone Explorer gaat ze zaterdag 8 juni op de Brightlands Stage laten zien dat niet alleen mannen kunnen rocken. De opgave om deze gitaar te spotten zal een stuk gemakkelijker zijn. De spierwitte gitaar met gouden details is van ver te herkennen.

Pablo van der Poel – DeWolff

De Gibson ES-345 van Marcus King moeten we helaas van het lijstje schrappen na het afzeggen van zijn optreden. Pinkpop heeft gelukkig een waardige vervanger gevonden: de Limburgse band DeWolff. Frontman Pablo van der Poel en zijn Gibson Firebird nemen de headline plek op Stage 4 over op het affiche. Zelfde podium, zelfde kunsten, andere iconische gitaar.

Lee Malia – Bring Me The Horizon

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is N_080117A1.jpg

De gitarist van de Britse metalcoreband Bring Me The Horizon, Lee Malia, reist met maar liefst drie signature Epiphone modellen af naar Landgraaf. Dat hij met Bring Me The Horizon op maandag 10 juni de grond laat beven is te verwachten, maar met zijn eigen Epiphone Les Paul, Artisan (op de bovenstaande foto te zien) en Explorer gaat hij dit zeker waar maken.

SYML

Er wordt op Pinkpop 2019 niet alleen maar gerockt en dat bewijst SYML. De Amerikaan kan echter bij zijn elektronische folksongs toch niet zonder gitaar. Met zijn Gibson Hummingbird gaat Stage 4 op zaterdag 8 juni overlopen met zoete liedjes. Meer weten over SYML? Lees hier alles!

Lenny Kravitz

https://www.youtube.com/watch?v=o7gliO1o600

Are gonna go my way” or are you gonna play my guitar? Lenny Kravitz is een entertainer en een showman. Een zwart met gouden Gibson Flying V past dan ook exact bij het imago van de Amerikaan. Op zondag 9 juni gaat zijn signature Flying V met gouden slagplaat vanaf het uiteinde van het veld te bewonderen zijn, als hij hem meeneemt op het podium.

Brent Hinds – Mastodon

In de voorgaande editie’s hebben de bezoekers van Pinkpop ook goed kunnen genieten van een A-klasse gitaren. Samen met Mastodon is metalgod Brent Hinds twee maal afgereisd naar Pinkpop, 2012 en 2014. Met zijn signature Epiphone Silverburst Flying V Custom maakt hij de sound en het beeld van een metalgod compleet.

Dave Grohl – Foo Fighters

Foo Fighters Live Dave 2012

Wie ademt meer rock ‘n roll dan Dave Grohl? Met zijn band Foo Fighters tourt hij de hele wereld over en heeft Landgraaf niet overgeslagen. Maar liefst drie keer kwamen ze langs het zuiden van Nederland, 2008, 2011 en 2018. Met een hele rits aan Gibsons achter zich werd Dave Grohl verliefd op een Gibson ES-335. Met zijn Pelham Blue DG-335 heeft hij zijn eigen gitaar en speelt hij op geen andere meer.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Alvast voorbereiden op de jubileum editie? Check nu onze Spotify Playlist!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €120. Combitickets vanaf €245. Kopen