Advertisement

Doctor Music Festival 2019 vindt geen doorgang

The Smashing Pumpkins
Photo: Olivia Bee

De geplande comeback van het Spaanse Doctor Music Festival was van korte duur. De organisatie heeft het festival moeten annuleren vanwege tegenvallende verkoopcijfers.

Waar de festivalreïncarnatie met de aankondigingen van onder meer The Smashing Pumpkins, Underworld en The Strokes eind vorig jaar een groot succes leek te worden, eindigt het nu in een drama. De organisatie ziet zich genoodzaakt Doctor Music Festival 2019 te annuleren.

Locatie-crisis

De teloorgang begon toen de organisatie halsoverkop een nieuwe locatie moest vinden. De oorspronkelijke locatie voldeed wegens mogelijk overstromingsgevaar namelijk niet aan de veiligheidseisen. Een nieuw festivalterrein werd gevonden in de vorm van het Circuit van Barcelona-Catalunya, maar de terrein- en dataverwisseling viel niet in goede aarde bij het publiek. Gekochte kaarten werden daarom massaal geannuleerd. Festivalbaas Neo Sala zag geen andere uitweg dan het festival te annuleren. “We kunnen niet meer de ervaring bieden die we voor ogen hadden.”

Kaarthouders die hun tickets hebben gekocht via de officiële festivalwebsite krijgen hun geld automatisch teruggestort. De terugbetaling gaat vanaf vrijdag 21 juni van start.

Comeback festival nog niet van de baan

Ondanks de annulering van dit jaar blijft Neo Sala positief over de toekomst: “Today, the Doctor Music Festival is canceled. But the spirit of the cow is still alive.

Doctor Music Festival 2019

https://youtu.be/Dv-n6EBJlIo

Het Spaanse festival zou dit jaar voor de zesde keer plaatsvinden. De vorige jaargang dateert alweer uit 2003. De ‘Reincarnation Edition’ kon rekenen op grote namen, zoals The Smashing Pumpkins, Underworld en The Strokes, maar vindt helaas geen doorgang.